I N T E R N A T I O N A A L I N T E R N A T I O N A A L I N T E R N |
R E C E P T E N G A L E R I E
kleurrijke wereldgerechten |
I N T E R N A T I O N A A L I N T E R N A T I O N A A L I N T E R N |
||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________ |
dessert, 6 à 8 p. voor de meringue: 5 eiwitten 280 g witte basterdsuiker poedersuiker voor de lemon curd: 100 g zachte boter 225 g witte basterdsuiker 5 eidooiers het sap en de rasp van 3 citroenen verder: 3 dl slagroom 50 g gepelde pistachenootjes, grof gehakt Bereiding Verwarm de oven voor op 180 C. Bekleed een laag bakblik van ca 23 bij 33 centimeter met anti-kleef-bakpapier. Doe de eiwitten in een schone kom en klop het eiwit met een handmixer of met behulp van andere apparatuur op hoge snelheid stijf. Voeg -blijf mixen- in kleine hoeveelheden tegelijk de basterdsuiker toe. Mix tot de suiker is opgelost en het eiwit flink stijf is. Strooi de gehakte pistachenootjes over de meringue. Bak de meringue 8 minuten op 180 C en verlaag dan de temperatuur naar 140 C. Bak de meringue nog 15 minuten. Leg een stuk bakpapier op je werkblad. Kieper behoedzaam het bakblik met de meringue om op het bakpapier. De bovenkant met de pistachenootjes dient nu onder te liggen. Pel voorzichtig het bakpapier van de meringue en laat die 10 minuten afkoelen. Bereid de lemon curd. Klik hier voor de bereidingswijze. Houd echter de hoeveelheden aan die hierboven zijn gegeven. Voor dit recept heb je 100 g lemon curd nodig. Bewaar de rest in een gesloten (jam)potje en gebruik die voor iets anders. Je kunt de curd in de koelkast zeker 2 weken bewaren. Klop de slagroom stijf. Schep er de lemon curd luchtig door (marmereffect). Spreid het mengsel uit over de afgekoelde meringue. Rol de meringue nu vanuit één van de lange zijdes op. Maak daarbij gebruik van het onderliggende bakpapier, dat je met het oprollen tegelijkertijd lospeutert. Leg de meringue-rol op een schaal met de naad naar beneden en strooi er wat poedersuiker over. naar boven
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |