I
N
T
E
R
N
A
T
I
O
N
A
A
L
I
N
T
E
R
N
A
T
I
O
N
A
A
L
I
N
T
E
R
N
R  E  C  E  P  T  E  N  G  A  L  E  R  I  E

kleurrijke wereldgerechten
I
N
T
E
R
N
A
T
I
O
N
A
A
L
I
N
T
E
R
N
A
T
I
O
N
A
A
L
I
N
T
E
R
N
Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
 MERINGUE-ROULADE MET LEMON CURD EN PISTACHENOOTJES
dessert, 6 à 8 p.





voor de meringue
:
5 eiwitten
280 g witte basterdsuiker
poedersuiker

voor de lemon curd:
100 g zachte boter
225 g witte basterdsuiker
5 eidooiers
het sap en de rasp van 3 citroenen

verder:
3 dl slagroom
50 g gepelde pistachenootjes, grof gehakt


Bereiding


Verwarm de oven voor op 180 C.

Bekleed een laag bakblik van ca 23 bij 33 centimeter met anti-kleef-bakpapier.

Doe de eiwitten in een schone kom en klop het eiwit met een handmixer of met behulp van andere apparatuur op hoge snelheid stijf.
Voeg -blijf mixen- in kleine hoeveelheden tegelijk de basterdsuiker toe.
Mix tot de suiker is opgelost en het eiwit flink stijf is.

Schep de meringue in het bakblik en strijk die in een egale laag uit.
Strooi de gehakte pistachenootjes over de meringue.

Bak de meringue 8 minuten op 180 C en verlaag dan de temperatuur naar 140 C. Bak de meringue nog 15 minuten.

Leg een stuk bakpapier op je werkblad.
Kieper behoedzaam het bakblik met de meringue om op het bakpapier. De bovenkant met de pistachenootjes dient nu onder te liggen.
Pel voorzichtig het bakpapier van de meringue en laat die 10 minuten afkoelen. 

Bereid de lemon curd. Klik hier voor de bereidingswijze. Houd echter de hoeveelheden aan die hierboven zijn gegeven.

Voor dit recept heb je 100 g lemon curd nodig. Bewaar de rest in een gesloten (jam)potje en gebruik die voor iets anders. Je kunt de curd in de koelkast zeker 2 weken bewaren.

Klop de slagroom stijf.
Schep er de lemon curd luchtig door (marmereffect).

Spreid het mengsel uit over de afgekoelde meringue.

Rol de meringue nu vanuit één van de lange zijdes op. Maak daarbij gebruik van het onderliggende bakpapier, dat je met het oprollen tegelijkertijd lospeutert.
Leg de meringue-rol op een schaal  met de naad naar beneden en strooi er wat poedersuiker over.


Info












naar boven
Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________