R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten



























































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland
______________
MERIMIESPATA

"zeemansstew", Finland






600 g of meer mager rundvlees, in blokjes
1 el plantaardige olie
1 el  boter
2 grote uien, fijngesneden
1 k aardappels, geschild en in schijfjes
2 grote wortels, in niet te fijne schijfjes
1 kop patenbloem
400 g champignons, in vieren
2 blikjes/flesjes blond bier
2 el sojasaus
1/2 tl zwarte peper of meer naar smaak
zout naar smaak
1 tl suiker
een paar blaadjes laurier
runderbouillon
verse tijm of peterselie


Bereiding

Verwarm de oven voor (175 C).

Snijd het vlees in blokjes. Doe ze in een kom en voeg de bloem toe. Schep de blokjes om tot ze aan alle kanten met de bloem bedekt zijn.

Verhit de olie in een braadpan en bruin er op middelhoge temperatuur de blokjes vlees in. Schep de gebruinde blokjes vlees op een bord en doe de uien in de pan. Sauteer ze tot ze licht gekarameliseerd zijn (5 minuten) en neem ze uit de pan.

Leg de helft van de aardappelschijfjes onder in de pan. Schep de blokjes vlees op de aardappelschijfjes en strooi er wat zout en peper over, schep de uien op het vlees, de wortels op de uien, de paddenstoelen op de wortels en als laatste de rest van de aardappelschijfjes op de paddenstoelen. Leg er een paar takjes tijm en laurierblaadjes op en voeg nog zout en peper naar smaak toe.
Giet het bier en de sojasaus in de pan en giet er zoveel bouillon bij dat alles er ruim mee bedekt wordt.  
Plaats de stew met het deksel op de pan in de voorverwarmde oven en stel de oventijd in op 2 uur. Het vlees zou dan volkomen gaar moet zijn. Verleng de tijd als dat (nog) niet zo is.

Traditioneel wordt de stew gegeten met roggebrood en ingemaakte bietjes.


Info
Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________