R E C E P T E N G A L E R I E | kleurrijke wereldgerechten
|
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
|
MERIMIESPATA
"zeemansstew", Finland
600 g of meer mager rundvlees, in blokjes 1 el plantaardige olie 1 el boter 2 grote uien, fijngesneden 1 k aardappels, geschild en in schijfjes 2 grote wortels, in niet te fijne schijfjes 1 kop patenbloem 400 g champignons, in vieren 2 blikjes/flesjes blond bier 2 el sojasaus 1/2 tl zwarte peper of meer naar smaak zout naar smaak 1 tl suiker een paar blaadjes laurier runderbouillon verse tijm of peterselie Bereiding Verwarm de oven voor (175 C). Snijd het vlees in blokjes. Doe ze in een kom en voeg de bloem toe. Schep de blokjes om tot ze aan alle kanten met de bloem bedekt zijn. Verhit de olie in een braadpan en bruin er op middelhoge temperatuur de blokjes vlees in. Schep de gebruinde blokjes vlees op een bord en doe de uien in de pan. Sauteer ze tot ze licht gekarameliseerd zijn (5 minuten) en neem ze uit de pan. Leg de helft van de aardappelschijfjes onder in de pan. Schep de blokjes vlees op de aardappelschijfjes en strooi er wat zout en peper over, schep de uien op het vlees, de wortels op de uien, de paddenstoelen op de wortels en als laatste de rest van de aardappelschijfjes op de paddenstoelen. Leg er een paar takjes tijm en laurierblaadjes op en voeg nog zout en peper naar smaak toe. Giet het bier en de sojasaus in de pan en giet er zoveel bouillon bij dat alles er ruim mee bedekt wordt. Plaats de stew met het deksel op de pan in de voorverwarmde oven en stel de oventijd in op 2 uur. Het vlees zou dan volkomen gaar moet zijn. Verleng de tijd als dat (nog) niet zo is. Traditioneel wordt de stew gegeten met roggebrood en ingemaakte bietjes.
Info
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |