R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten




































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
MELOEN EN AARDBEIENSALADE
appetizer of dessert, 4 p., India





1 galliameloen
1 honeydew- of cantaloupemeloen
1/2 watermeloen
250 g aardbeien
1 el citroensap
1 el honing
1 el water
1 el verse munt, fijngehakt


Bereiding


Snijd de meloenen doormidden en schep er het zaad uit.
Schep met een meloenschepje bolletjes vruchtvlees uit de meloenen of snijd het vruchtvlees in blokjes. Verwijder als je blokjes snijd eerst de schillen van de meloenen.
De de bolletjes of stukjes meloen in een (glazen) schaal.

Vewijder de kroontjes van de aardbeien.
Snijd aardbeien doormidden en doe ze eveneens in de schaal.

Meng het citroensap, de honing en het water.
Giet het mengsel over het fruit en schep de salade voorzichtig om.

Strooi de fijngehakte munt over het fruit.
Het fruit kan geserveerd worden.


Info


In deze salade moet het oog ook beslist wat hebben. Kies daarom meloenen die niet alleen in smaak maar ook in kleur varëren.

Koel deze salade niet te sterk. Ze smaakt het best op kamertemperatuur.




Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________