|
R E C E P T E N G A L E R I E
kleurrijke wereldgerechten |
|
||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________ |
melktaart, dessert, 8 p., Zuid-Afrika 25 ml (2 el) gesmolten boter 3 eieren 125 ml suiker 250 ml tarwebloem 1 tl bakpoeder 1/4 tl zout 1 tl vanille-aroma 750 ml melk voor de garnering: 1 el kaneel 75 g suiker Bereiding Splits de eieren. Doe de boter, het eigeel en de suiker in een kom en klop of blend ze tot een egale massa. Meng de bloem, het bakpoeder en het zout en doe het mengsel bij het boter-eigeel-suikermengsel. Giet er de melk mét het vanille-aroma bij en meng tot je opnieuw een egaal beslag hebt. Klop de eiwitten stijf en vouw die door het beslag. Vet een taartblik met een diameter van 23 cm in met plantaardige olie. Giet het beslag in de taartvorm. Meng de kaneel en de suiker en strooi die over het beslag. Bak de taart 25 minuten in een op 180 C voorverwarmde oven,. Bak de taart daarna nog 25 à 30 minuten op 160 C. Melktert is een luchtig, fris en heerlijk Zuid-Afrikaans toetje, dat zowel koud als warm geserveerd kan worden. |
Home Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |