R  E  C  E  P  T  E  N  G  A  L  E  R  I  E

kleurrijke wereldgerechten




































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
MELKTAART
melktaart, dessert, 8 p., Zuid-Afrika





25 ml (2 el) gesmolten boter
3 eieren
125 ml suiker
250 ml tarwebloem
1 tl bakpoeder
1/4 tl zout
1 tl vanille-aroma
750 ml melk

voor de garnering:
1 el kaneel
75 g suiker


Bereiding


Splits de eieren.
Doe de boter, het eigeel en de suiker in een kom en klop of blend ze tot een egale massa.
Meng de bloem, het bakpoeder en het zout en doe het mengsel bij het boter-eigeel-suikermengsel.
Giet er de melk mét het vanille-aroma bij en meng tot je opnieuw een egaal beslag hebt.

Klop de eiwitten stijf en vouw die door het beslag.
Vet een taartblik met een diameter van 23 cm in met plantaardige olie.
Giet het beslag in de taartvorm.
Meng de kaneel en de suiker en strooi die over het beslag.
Bak de taart 25 minuten in een op 180 C voorverwarmde oven,.
Bak de taart daarna nog 25 à 30 minuten op 160 C.


Info


Melktert is een luchtig, fris en heerlijk Zuid-Afrikaans toetje, dat zowel koud als warm geserveerd kan worden.




Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________