R  E  C  E  P  T  E  N  G  A  L  E  R  I  E

kleurrijke wereldgerechten




































 
MEITSCHIBEI
letterlijk "meisjesbenen": Zwitsers hazelnoot-hoefijzergebak, 4 stuks





voor het deeg
:
10 g gist/20 g droge gistkorrels
1 dl lauwwarme melk
300 g bloem
30 g suiker
1/4 tl zout
75 g ongezouten boter, gesmolten

voor de vulling:
300 g getoaste en fijngehakte hazelnoten
150 g poedersuiker
1/2 tl gemalen kaneel
de rasp van 1 sinaasappel
20 g ongezouten boter, gesmolten
1/4 kop water
1 ei gesplitst


Bereiding


Doe de melk en de gist in een kommetje en roer even. Laat het mengsel 10 minuten ongemoeid.

Meng in een grote kom de bloem, de suiker en het zout. Werk er de boter en het gistmengsel door.
Kneed de massa op een met bloem bestoven werkblad tot een egaal en soepel deeg. Voeg als het deeg te plakkeriog is wat bloem toe, voeg als het te droog is wat melk toe.
Maak een bol van het deeg.
Giet wat olie in een grote kom en voeg de bol deeg toe. Draai de bol tot die aan alle kanten met een laagje olie bedekt is. Dek de kom af met plastic folie en laat het deeg rijzen tot het volume verdubbeld is ( ca 1 uur).
Kneed het deeg even door, bedek het weer en laat het nog eens 1 uur rijzen.

Meng in een grote kom de hazelnoten, poedersuiker, kaneel, sinaasappelrasp en de gesmolten boter. Voeg zoveel water toe als nodig is om er een samenhangend geheel van te maken.
Verdeel de vulling in 4 gelijke delen.

Bekleed een bakplaat met bakpapier of vet de bakplaat licht in.

Rol op een met bloem bestoven werkblad het deeg uit tot een rechthoek van 50 bij 20 centimeter.
Snijd het deeg vervolgens in 4 stukken van 25 bij 10 centimeter.

Verdeel over ieder rechhoek 1/4 deel vulling. Laat daarbij wat ruimte aan de randen vrij. Bestrijk de vrijgehouden randen met eiwit.
Rol iedere rechthoek vanuit een lange zijde op. Verzeker je ervan dat de "zoom" blijft plakken en sluit de uiteindes van de rol of laat ze indien gewenst open.

Buig de rollen voorzichtig in de vorm van een hoefijzer en leg ze op de bakplaat.
Laat ze afgedekt met een keukendoek 30 minuten rusten.

Verwarm de oven voor (175 C).

Bestrijk de bovenkanten van de hoefijzers met eigeel.
Bak ze in de voorverwarmde oven tot ze "goudbruin" kleuren (15 à 20 minuten).

Serveer Meitschibei op kamertemperatuur.


Info











Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________