|
R E C E P T E N G A L E R I E
kleurrijke wereldgerechten |
|
||
---|---|---|---|---|
letterlijk "meisjesbenen": Zwitsers hazelnoot-hoefijzergebak, 4 stuks voor het deeg: 10 g gist/20 g droge gistkorrels 1 dl lauwwarme melk 300 g bloem 30 g suiker 1/4 tl zout 75 g ongezouten boter, gesmolten voor de vulling: 300 g getoaste en fijngehakte hazelnoten 150 g poedersuiker 1/2 tl gemalen kaneel de rasp van 1 sinaasappel 20 g ongezouten boter, gesmolten 1/4 kop water 1 ei gesplitst Bereiding Doe de melk en de gist in een kommetje en roer even. Laat het mengsel 10 minuten ongemoeid. Meng in een grote kom de bloem, de suiker en het zout. Werk er de boter en het gistmengsel door. Kneed de massa op een met bloem bestoven werkblad tot een egaal en soepel deeg. Voeg als het deeg te plakkeriog is wat bloem toe, voeg als het te droog is wat melk toe. Maak een bol van het deeg. Giet wat olie in een grote kom en voeg de bol deeg toe. Draai de bol tot die aan alle kanten met een laagje olie bedekt is. Dek de kom af met plastic folie en laat het deeg rijzen tot het volume verdubbeld is ( ca 1 uur). Kneed het deeg even door, bedek het weer en laat het nog eens 1 uur rijzen. Meng in een grote kom de hazelnoten, poedersuiker, kaneel, sinaasappelrasp en de gesmolten boter. Voeg zoveel water toe als nodig is om er een samenhangend geheel van te maken. Verdeel de vulling in 4 gelijke delen. Bekleed een bakplaat met bakpapier of vet de bakplaat licht in. Rol op een met bloem bestoven werkblad het deeg uit tot een rechthoek van 50 bij 20 centimeter. Snijd het deeg vervolgens in 4 stukken van 25 bij 10 centimeter. Verdeel over ieder rechhoek 1/4 deel vulling. Laat daarbij wat ruimte aan de randen vrij. Bestrijk de vrijgehouden randen met eiwit. Rol iedere rechthoek vanuit een lange zijde op. Verzeker je ervan dat de "zoom" blijft plakken en sluit de uiteindes van de rol of laat ze indien gewenst open. Buig de rollen voorzichtig in de vorm van een hoefijzer en leg ze op de bakplaat. Laat ze afgedekt met een keukendoek 30 minuten rusten. Verwarm de oven voor (175 C). Bestrijk de bovenkanten van de hoefijzers met eigeel. Bak ze in de voorverwarmde oven tot ze "goudbruin" kleuren (15 à 20 minuten). Serveer Meitschibei op kamertemperatuur. |
Home Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |