![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
R E C E P T E N G A L E R I E
kleurrijke wereldgerechten |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________ |
MEDITERRAAN PLAATPLATBROOD
8 p.,
Nederland
![]() voor het platbrood: 600 g tarwebroodmeel 10 g droge gist 10 à 12 g zout 3 el olijfolie water voor het bestrijken: olijfolie voor de topping: zongedroogde tomaten, uitgelekt en in (niet te fijne) stukjes gesneden 2 rode uien, in dunne halve ringen 1 blikje artisjokbodems/harten, uitgelekt en in kwarten gesneden zwarte olijven ansjovis, uitgelekt en in de lengte gehalveerd zout en peper naar smaak ca 3 el provencaalse kruiden 125 à 150 g parmezaanse kaas, geraspt ![]() Bereiding Bereid het deeg op de voor een "klassiek" wit tarwebrood gangbare wijze. "Verzamel" terwijl het deeg rijst de ingrediënten voor de topping en verwerk ze op de wijze zoals in het ingrediëntenoverzicht is aangegeven. Kneed het gerezen deeg kort door en druk of rol het vervolgens uit in een rechthoek van 30 bij 40 cm. Leg het deeg op een bakplaat en bestrijk het met olijfolie. Verwarm de oven voor (185 C). Beleg het platbrood achtereenvolgens met de halve uiringen, de in stukjes gesneden zongedroogde tomaten en de kwarten artisjok. omhet vervolgens met olijfolie. Verdeel de de olijven en de reepjes ansjovis over het plaatbrood en strooi er achtereenvolgens peper en (indien gewenst of nodig) zout, de provencaalse kruiden en de geraspte parmezaan over. Plaats het mediterrane plaatplatbrood in het midden of iets eronder van de oven en bak het ca. 20 minuten. naar boven
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |