R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I  E

kleurrijke wereldgerechten


































































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
 MEDITERRAAN PLAATPLATBROOD

8 p., Nederland





voor het platbrood
:
600 g tarwebroodmeel
10 g droge gist
10 à 12 g zout
3 el olijfolie
water

voor het bestrijken:
olijfolie

voor de topping:
zongedroogde tomaten, uitgelekt en in (niet te fijne) stukjes gesneden
2 rode uien, in dunne halve ringen
1 blikje artisjokbodems/harten, uitgelekt en in kwarten gesneden
zwarte olijven
ansjovis, uitgelekt en in de lengte gehalveerd
zout en peper naar smaak
ca 3 el provencaalse kruiden
125 à 150 g parmezaanse kaas, geraspt
 




Bereiding


Bereid het deeg op de voor een "klassiek" wit tarwebrood gangbare wijze.

"Verzamel" terwijl het deeg rijst de ingrediënten voor de topping en verwerk ze op de wijze zoals in het ingrediëntenoverzicht is aangegeven.

Kneed het gerezen deeg kort door en druk of rol het vervolgens uit in een rechthoek van  30 bij 40 cm.
Leg het deeg op een bakplaat en bestrijk het met olijfolie.

Verwarm de oven voor (185 C).

Beleg het platbrood achtereenvolgens met de halve uiringen, de in stukjes gesneden zongedroogde tomaten en de kwarten artisjok.
omhet vervolgens met olijfolie.
Verdeel de de olijven en de reepjes ansjovis over het plaatbrood en strooi er achtereenvolgens peper en (indien gewenst of nodig) zout, de provencaalse kruiden en de geraspte parmezaan over.

Plaats het mediterrane plaatplatbrood in het midden of iets eronder van de oven en bak het ca. 20 minuten.


Info







Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________