R E C E P T E N G A L E R I E | kleurrijke wereldgerechten
|
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
| maisbroodjes, 6 stuks, Georgië 400 g (ambachtelijk gemalen) maismeel, bij voorkeur wit 1/2 tl zout 1 kop koud water of wat meer Bereiding Doe het maismeel en het zout in een ruime kom. Voeg beetje bij beetje het water aan het maismeel toe. Voeg pas weer een deel water toe als het vorige deel helemaal door het meel opgenomen is zodat je, terwijl je mengt en kneedt een stevig, niet papperig deeg krijgt. Verdeel het deeg in 6 gelijke hoeveelheden en vorm er bolletjes van. Druk de bolletjes tussen de palmen van je hand samen zodat ze platter en breder worden maar niet helemaal vlak. Verhit op middelhoge temperatuur de olie in een koekenpan en leg er een paar (2 à 3) voorgevormde mchadi in. Druk ze als ze eenmaal in de pan liggen met de bolle kant van een natgemaakte lepel verder aan, nu tot ze wel nagenoeg vlak zijn. Plaats het deksel op de pan en bak de broodjes 5 à 6 minuten. Neem het deksel van de pan en draai de broodjes om. Bak de andere kent ook 5 à 6 minuten maar zonder deksel op de pan. Neem de broodjes uit de pan als ze mooi goudbruin zijn aan beide kanten. Bak ze iets langer als ze nog wat bleek ogen. Mchadi is een populair Georgisch maisbrood dat traditioneel gegeten wordt met "lobio", eveneens bijzonder populair in Georgië. Klik hier voor het recept.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |