R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten
 


























































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
MCHADI
maisbroodjes, 6 stuks, Georgië

400 g (ambachtelijk gemalen) maismeel, bij voorkeur wit
1/2 tl zout
1 kop koud water of wat meer


Bereiding


Doe het maismeel en het zout in een ruime kom.

Voeg beetje bij beetje het water aan het maismeel toe. Voeg pas weer een deel water toe als het vorige deel helemaal door het meel opgenomen is zodat je, terwijl je mengt en kneedt een stevig, niet papperig deeg krijgt.

Verdeel het deeg in 6 gelijke hoeveelheden en vorm er bolletjes van.
Druk de bolletjes tussen de palmen van je hand samen zodat ze platter en breder worden maar niet helemaal vlak.

Verhit op middelhoge temperatuur de olie in een koekenpan en leg er een paar (2 à 3) voorgevormde mchadi in. Druk ze als ze eenmaal in de pan liggen met de bolle kant van een natgemaakte lepel verder aan, nu tot ze wel  nagenoeg vlak zijn.
Plaats het deksel op de pan en bak de broodjes 5 à 6 minuten.

Neem het deksel van de pan en draai de broodjes om. Bak de andere kent ook 5 à 6 minuten maar zonder deksel op de pan.

Neem de broodjes uit de pan als ze mooi goudbruin zijn aan beide kanten. Bak ze iets langer als ze nog wat bleek ogen.


Info


Mchadi is een populair Georgisch maisbrood dat traditioneel gegeten wordt met "lobio", eveneens bijzonder populair in Georgië. Klik hier voor het recept.



Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________