R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten




































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
MBEJÚ
"kaaskoek", ontbijt/snack, Paraguay

4 koppen cassavemeel
1/3 kop boter, gesmolten
2 koppen halfzachte, goed smeltbare kaas, geraspt
1 kop parmezaan, geraspt
1 kop warme melk of water
1/2 tl zout
boter


Bereiding


Doe de melk in een kommetje, voeg het zout toe en roer tot het zout is opgelost. Terzijde zetten.

Meng in een grote kom het cassavemeel en alle geraspte kaas.
Voeg de gesmolten boter toe en werk die met de toppen van je vingers door het meel tot een kruimelige substantie.
Giet er geleidelijk de melk bij en werk er die met je handen door tot je een meer grof kruimelige massa hebt.

Laat op matige temperatuur een beetje boter in een kleine tot middelgrote koekenpan smelten.
Schep zoveel (ca 1 kop) van het kruimelmengsel in de pan dat je er de bodem helemaal mee kunt bedekken. Gebruik een lepel of spatel om het mengsel gelijkmatig over de bodem te verdelen. Druk daarbij de rand van de "koek" iets aan.

Draai de koek met behulp van een (brede) spatel om als de kaas begint te smelten en de onderkant krokant is en goudbruin kleurt.

Bak de omgekeerde koek tot ook die kant krokant is en goudbruin kleurt (3 à 5 minuten).


Info












Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________