|
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
| ||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________ |
"kaaskoek", ontbijt/snack, Paraguay 4 koppen cassavemeel 1/3 kop boter, gesmolten 2 koppen halfzachte, goed smeltbare kaas, geraspt 1 kop parmezaan, geraspt 1 kop warme melk of water 1/2 tl zout boter Bereiding Doe de melk in een kommetje, voeg het zout toe en roer tot het zout is opgelost. Terzijde zetten. Meng in een grote kom het cassavemeel en alle geraspte kaas. Voeg de gesmolten boter toe en werk die met de toppen van je vingers door het meel tot een kruimelige substantie. Giet er geleidelijk de melk bij en werk er die met je handen door tot je een meer grof kruimelige massa hebt. Laat op matige temperatuur een beetje boter in een kleine tot middelgrote koekenpan smelten. Schep zoveel (ca 1 kop) van het kruimelmengsel in de pan dat je er de bodem helemaal mee kunt bedekken. Gebruik een lepel of spatel om het mengsel gelijkmatig over de bodem te verdelen. Druk daarbij de rand van de "koek" iets aan. Draai de koek met behulp van een (brede) spatel om als de kaas begint te smelten en de onderkant krokant is en goudbruin kleurt. Bak de omgekeerde koek tot ook die kant krokant is en goudbruin kleurt (3 à 5 minuten).
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |