![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
| viscurry, 4 p., India ![]() 600 g zeewolf 1 tl gemalen komijn 1 tl gemalen koriander 1/2 tl gemalen kurkuma 1 ui, fijngesneden 2 teentjes knoflook, fijngesneden of geperst gemberwortel, geraspt 2 groene chilipepers, zaad verwijderd, fijngesneden 2 tomaten, in schijfjes 1/4 tl komijnzaad 1/2 tl mosterdzaad verse koriander zout plantaardige olie Bereiding Snijd de vis in niet al te grote stukken en doe ze in een kom. Meng de komijn, koriander, kurkuma en zout en strooi het mengsel over de stukken vis. Schep de vis voorzichtig om. Verhit een scheut olie in een bakpan en bak er de stukken vis een paar minuten aan beide zijden in aan. Neem de stukken vis uit de pan. Sauteer in de achtergebleven olie het komijnzaad, het mosterdaad, de knoflook, de gember, de chilipepers en de ui. Houd deze volgorde met korte tussenpozen aan. Voeg de schijfjes tomaat toe en laat ze 5 minuten meebakken. Voeg de stukken vis toe en laat ze op laag vuur 10 minuten garen. Serveer de viscurry op een bedje rijst. Garneer met fijngesneden verse koriander. Gaat goed samen met rijst en kokos-sperziebonen.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |
---|