R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten








































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
MARRAQUETAS
dubbelbroodjes, 5 stuks, Chili

3 1/2 kop tarwebloem
1 tl droge gist
1 1/2 kop warm water
2 tl zout

optioneel
2 el zuurdesem "starter"
 
Bereiding


Doe de tarwebloem in een kom en voeg er de overige ingrediënten aan toe. Kneed de massa tot een samenhangend deeg.
Voeg wat water toe als het deeg te droog is en wat bloem als het te nat is. Kneed tot het deeg soepel en elastisch is en niet meer aan de kom blijft plakken (ca 10 minuten).

Doe het deeg in een met olie ingevette kom en bedek die met plastic folie.
Laat het deeg op een warme plaats rijzen tot het volume verdubbeld is.

Zet het gerezen deeg in de koelkast en laat het daar een nacht staan.

De volgende dag.
Kneed het deeg even door.
Verdeel het deeg in 10 gelijke stukken van ongeveer 100 gram en vorm er bolletjes van.

Neem in beide handen een deegbolletje en druk ze zodanig tegen elkaar aan dat ze gedeeltelijk aan elkaar blijven "plakken". 
Rol voor een goede hechting met een deegrol de twee met elkaar verbonden broodjes wat platter.
Draai het dubbele broodje 90 graden en rol er nog eens over heen.
Herhaal dit voor de overige duo's deegbolletjes.

Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg er de vijf marraquetas op. Laat ze bedekt met een keukendoek vijf minuten rusten.

Verwarm de oven voor op 200 C.

Kerf met een scherp mes beide helften van ieder broodje in het midden over de hele lengte in.
Druk voor je de broodjes bakt met de zijkant van je hand licht op iedere gleuf om het deeg erlangs wat plat te maken.

Schuif de bakplaat de oven in.
Zet een ovenbestendige schaal of kom met ijsblokjes onder in de oven voor het creëeren van stoom. Dat bevordert de ontwikkelng van een stevige korst.

Bak de broodjes 15 à 20 minuten.


Info


Het marraqueta-broodje is bijzonder populair in Chili. Het wordt zowat iedere dag gegeten: bij het ontbijt, als sandwich tijdens de lunch, b.v. met een avocadospread en bij het diner om het te besmeren mét of te dopen ín pebre, de nationale salsa van Chili.

De vorm van marraquetas maakt het gemakkelijk het in stukken te delen.
De bereiding van het deeg voor dit karakteristieke brood is eenvoudig maar het de juiste vorm geven kan lastig zijn. Chileense bakkers hebben er een speciale mal voor.


Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________