R  E  C  E  P  T  E  N  G  A  L  E  R  I  E

kleurrijke wereldgerechten












































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
MANTU
wraps met gehaktvulling, 40 stuks, Pakistan

1/4 kop plantaardige olie of ghee (geklaarde boter)
500 g mager lamsgehakt
4 uien, in stukjes gesneden
2 tl knoflook, fijngesneden
1/2 tl gemalen koriander
1 tl gemalen komijn
1/4 tl chilipoeder
1/2 tl zout
40 wontonwrappers (vierkant)

voor erbij:
yoghurt
fijngehakte peterselie
optioneel:
dahl


bereiding


Verhit de olie of ghee in een wok of pan en bak er op lage temperatuur het gehakt rul in in tot het licht gebruind is.

Veeg de stukjes ui toe en roerbak ze glazig.

Voeg de knoflook, specerijen en zout toe en roerbak ze een minuut of 3 mee of tot ze gaan geuren.

Schep het gehaktmengsel op een bord en laat het afkoelen.

Schep een opgehoopte tl gehaktvuliing op het midden van een wjontonwrapper.
Bestrijk de randen met wat water.
Neem 2 tegenover elkaar liggende hoeken van een wontonwrapper vast en breng ze naar het midden toe. Doe dat ook met de andere tegenover elkaar liggende hoeken en maak de randen aan elkaar vast. Je hebt nu als het goed is een dubbelwandig, gesloten vierkantje met vulling. Herhaal dit voor de overige wrappers en vulling.

Plaat de mantu in een stoommandje zonder dat ze elkaar raken en stoom ze 10 minuten.
Schep op ieder mantu een lepel yoghurt, dhal -tenminste als je die er bij serveert- en strooi er wat peterselie over.


Info














naar boven
Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________