R  E  C  E  P  T  E  N  G  A  L  E  R  I  E
kleurrijke wereldgerechten




































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
MANTI
4 p., Kazachstan

lams- of rundvlees, fijngesneden
.... of ....
 rundergehakt als je krap in je tijd zit.
uien, gehakt
ongekookte aardappels, gehakt
zout en zwarte peper
cayennepeper

optioneel:
kool
pompoen

verder:
deeg zoals voor pelmini


Bereiding


Meng de ingrediënten voor de vulling en kruid ze met zout, zwarte peper en cayennepeper naar smaak. De vulling wordt wel gevarieerd met kool of pompoen. Terzijde zetten.

Voor het deeg. Meng 1 glas bloem met 2 eieren en 1 glas melk en zout tot zich een zacht deeg vormt. Kneed het deeg op een met bloem bestoven ondergrond tot het elastisch is.

Neem een flink stuk deeg en rol het uit tot een dikte van 1/2 centimeter.  Snijd dan het deeg in stroken van 6 1/2 à 7 1/2 centimeter breed. Snijd de stroken vervolgens in vierkanten.

Schep 1 1/2 à 2 theelepels vulling op het midden van ieder vierkantje.

Neem de hoeken van een vierkantje deeg bij elkaar en druk ze net boven de vulling samen. Neem vervolgens de punten van 2 tegenover elkaar liggende hoeken en knijp ze samen. Doe dat ook met de andere 2 tegenover elkaar liggende punten. Ga zo door.

Bestrijk het mandje van je stoompan met boter. Schik er de manti tamelijk dicht op elkaar in maar zonder dat ze elkaar raken.
Schep met een theelepeltje een klein beetje boter op iedere manti.
Stoom de manti 35 à 45 minuten afhankelijk van de hoeveelheid manti i de stoompan.

Heb je geen stomer, kook de manti dan.  Smelt 2 à 3 eetlepels boter of margarine in een ruime pan en en plaats er de manti in.
Doe dan zoveel water in de pan dat de manti er bijna mee bedekt worden.

Breng het water aan de kook en zet het deksel op de pan. Laat de manti op middelhoge temperatuur 15 à 20 minuten garen. Houd daarbij het waterniveau in de gaten. Vul dat zonodig aan.

Manti worden gewoonlijk geserveerd met gesmolten boter, zure room en zelfs mayonaise, maar dan wordt  de authenticiteit wel geweld aangedaan.

Info


Je kunt manti invriezen en pas later stomen of koken. Ze blijven lang goed in de diepvries.
 

Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________