R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten



























































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland
______________
MANSIKKALUMI

aardbeiensneeuw/dessert, 6 p., Finland






2 koppen aardbeien 
1/2 kop suiker
4 eiwitten
een snufje zout
3/4 kop slagroom, stijf geklopt

voor de garnering:
12 of 16 aardbeien


Bereiding

Pureer de aardbeien met een staafmixer en druk met de achterkant van een lepel de massa door een fijne zeef in een mengkom.
Roer de suiker door de gezeefde aardbeien.

Doe de eiwitten in een kom en klop ze stijf. Klop in een andere kom de slagroom stijf.
Vouw met een rubberen spatel eerst de aardbeienpuree en dan de stijfgeklopte slagroom door de ewitten. Let op: vouwen niet roeren.

Schep de aardbeiensneeuw in een serveerschaal of in individuele schaaltjes en garneer de aardbeiensneeuw met aardbeien.

Je kunt het dessert een paar uur van tevoren maken. Zet het in dat geval na de bereiding in de koelkast.


Info














Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________