![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
| dessert, 4 à 5 p., India ![]() 900 g mangovruchtvlees 1/2 tl citroensap de geraspte schil van 1 sinaasappel en 1 citroen 4 eiwitten 50 g basterdsuiker 120 ml slagroom 50 g poedersuiker voor de garnering: wat blaadjes munt Bereiding Pureer het mangovruchtvlees (staafmixer, keukenmachine). Meng in een grote kom de helft van de mangopuree met het citroensap en de sinaasappel- en citroenrasp. Klop de eiwitten tot zich pieken vormen. Schep de eiwitten met de basterdsuiker door het mangomengsel. Dek de kom af met huishoudfolie en zet die in de vriezer. Haal het mangomengsel na (minimaal) 1 uur uit de vriezer en schep het om. Schep het mengsel vervolgens in een diepvriesdoos en zet die in de vriezer. De sorbet moet voor gebruik minimaal 4 uur in de vriezer staan. Meng in een kom de slagroom, de poedersuiker en de rest van de mangopuree. Dek de kom af met huishoudfolie en laat de saus in de koelkast door en door koud worden. Schep het sorbetijs in schaaltjes en giet er de koude mangosaus over. Garneer de sorbet met wat blaadjes munt. Na een pittig currygerecht is dit een heerlijk verfrissend dessert. De mango is na de banaan het belangrijkste fruit uit de tropen. De mangoboom (Mangifera Indica) komt van nature voor in India waar de boom en de vrucht heilig zijn. De boom kan een hoogte van 40 meter bereiken. De rijpe vrucht smaakt zoet-aromatisch en verspreidt een zoete geur. Mango bevat enzymen die eiwitten afbreken door de eiwitketens in stukjes te knippen. Van de eiwitten in de slagroom blijft dus weinig over maar om eiwitten is het ons niet te doen in dit nagerecht. In combinatie met bijvoorbeeld vlees kun je mango voor gebruik blancheren. Door het blancheren worden de enzymen (proteasen) inactief.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |
---|