R  E  C  E  P  T  E  N  G  A  L  E  R  I  E

kleurrijke wereldgerechten




































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
 MANGOSORBET MET MANGOSAUS
dessert, 4 à 5 p., India





900 g mangovruchtvlees
1/2 tl citroensap
de geraspte schil van 1 sinaasappel en 1 citroen
4 eiwitten
50 g basterdsuiker
120 ml slagroom
50 g poedersuiker

voor de garnering:
wat blaadjes munt


Bereiding


Pureer het mangovruchtvlees (staafmixer, keukenmachine).
Meng in een grote kom de helft van de mangopuree met het citroensap en de sinaasappel- en citroenrasp.
Klop de eiwitten tot zich pieken vormen.
Schep de eiwitten met de basterdsuiker door het mangomengsel.
Dek de kom af met huishoudfolie en zet die in de vriezer.
Haal het mangomengsel na (minimaal) 1 uur uit de vriezer en schep het om.
Schep het mengsel vervolgens in een diepvriesdoos en zet die in de vriezer.
De sorbet moet voor gebruik minimaal 4 uur in de vriezer staan.

Meng in een kom de slagroom, de poedersuiker en de rest van de mangopuree.
Dek de kom af met huishoudfolie en laat de saus in de koelkast door en door koud worden.

Schep het sorbetijs in schaaltjes en giet er de koude mangosaus over.
Garneer de sorbet met wat blaadjes munt.


Info


Na een pittig currygerecht is dit een heerlijk verfrissend dessert.
De mango is na de banaan het belangrijkste fruit uit de tropen. De mangoboom (Mangifera Indica) komt van nature voor in India waar de boom en de vrucht heilig zijn. De boom kan een hoogte van 40 meter bereiken. De rijpe vrucht smaakt zoet-aromatisch en verspreidt een zoete geur.
Mango bevat enzymen die eiwitten afbreken door de eiwitketens in stukjes te knippen. Van de eiwitten in de slagroom blijft dus weinig over maar om eiwitten is het ons niet te doen in dit nagerecht.
In combinatie met bijvoorbeeld vlees kun je mango voor gebruik blancheren. Door het blancheren worden de enzymen (proteasen) inactief.




Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________