R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten





















































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
MANGOLASSI
2 à 3 p., appetizer, India

 1 rijpe mango, geschild en in stukken gesneden
2 à 3 koppen amandelmelk
1 el maple syrup
een snuf zout
1 tl vanille extract
een plukje safraan
enkele pistachenootjes, fijngehakt

optioneel:
1/4 tl rozenwater

voor de amandelmelk:
1 kop amandelen
water

optioneel:
honing, suiker of maple syrup


Bereiding


De avond ervoor.
Doe de amandelen in een kom met water en laat ze gedurende de nacht of 10 à 12 lang uur wellen.

De volgende dag.
Giet het welwater af. Vang het op en zet het terzijde.
Ontdoe de amandelen van het bruine velletje door ze simpelweg uit het velletje te persen of te drukken, wat gemakkelijk gaat omdat door het weken de velletjes niet neer aan de noten vastzitten.

Doe de amandelen vervolgens in de keukenmachine samen met 2 koppen water, waaronder het bewaarde welwater en maal ze tot een zodanig egale of gladde consistentie dat het melk lijkt. Je kunt, als je wilt, de amandelmelk zoeten met honing, suiker of maple syrup.

Blend de stukken mango met toevoeging van zout, maple syrup, vanille extract en rozenwater tot een fijne, gladde puree.
Roer de puree door de amandelmelk of laat de blender ze mengen.

Serveer de mangolassi in glazen met ijsklontjes en garneer de drank met wat gehakte pistachenootjes en wat draadjes safraan.


Info












Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________