![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
R E C E P T E N G A L E R I E
kleurrijke wereldgerechten |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
| 2 à 3 p., appetizer, India 1 rijpe mango, geschild en in stukken gesneden 2 à 3 koppen amandelmelk 1 el maple syrup een snuf zout 1 tl vanille extract een plukje safraan enkele pistachenootjes, fijngehakt optioneel: 1/4 tl rozenwater voor de amandelmelk: 1 kop amandelen water optioneel: honing, suiker of maple syrup Bereiding De avond ervoor. Doe de amandelen in een kom met water en laat ze gedurende de nacht of 10 à 12 lang uur wellen. De volgende dag. Giet het welwater af. Vang het op en zet het terzijde. Ontdoe de amandelen van het bruine velletje door ze simpelweg uit het velletje te persen of te drukken, wat gemakkelijk gaat omdat door het weken de velletjes niet neer aan de noten vastzitten. Doe de amandelen vervolgens in de keukenmachine samen met 2 koppen water, waaronder het bewaarde welwater en maal ze tot een zodanig egale of gladde consistentie dat het melk lijkt. Je kunt, als je wilt, de amandelmelk zoeten met honing, suiker of maple syrup. Blend de stukken mango met toevoeging van zout, maple syrup, vanille extract en rozenwater tot een fijne, gladde puree. Roer de puree door de amandelmelk of laat de blender ze mengen. Serveer de mangolassi in glazen met ijsklontjes en garneer de drank met wat gehakte pistachenootjes en wat draadjes safraan.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |
---|