R  E  C  E  P  T  E  N  G  A  L  E  R  I  E

kleurrijke wereldgerechten




































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
MALINOVIY KISEL
fruitdessert, 6., Rusland






450 g frambozen
1/2 kop maizena
8 1/2 kop water
1 kop suiker

voor de topping:
slagroom


Bereiding


Was verse frambozen in koud water en laat ze uitlekken.
Laat diepvriesframbozen tijdig ontdooien.

Doe de frambozen in een grote kom en plet ze met een vork of met de bolle kant van een lepel.

Los de maizena op in een 1/2 kop water.

Breng de resterende 8 koppen water met de suiker op hoog vuur aan de kook. Roer zo nu en dan.

Voeg het gekneusde fruit en het maizenamengsel toe en roer tot de kisel dikker wordt.
Neem de pan van het vuur en laat de inhoud afkoelen tot kamertemperatuur.
Zet de kisel in de koelkast en laat die daar gedurende 2 uur verder afkoelen en opstijven
.
Serveer het dessert in glazen. Garneer met een dot slagroom.


Info


Kisel kan zowel koud als warm geconsumeerd worden. 
Het gerecht kan als een op zich zelf staand dessert geserveerd worden maar ook samen met (gezoete) kwark of semolina-pudding, op pannenkoeken en bij ijs.
Bij een geringere hoeveelheid maizena kan kisel ook als een drank genuttigd worden.




Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren

______________