|
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
| ||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________ |
fruitdessert, 6., Rusland 450 g frambozen 1/2 kop maizena 8 1/2 kop water 1 kop suiker voor de topping: slagroom Bereiding Was verse frambozen in koud water en laat ze uitlekken. Laat diepvriesframbozen tijdig ontdooien. Doe de frambozen in een grote kom en plet ze met een vork of met de bolle kant van een lepel. Los de maizena op in een 1/2 kop water. Breng de resterende 8 koppen water met de suiker op hoog vuur aan de kook. Roer zo nu en dan. Voeg het gekneusde fruit en het maizenamengsel toe en roer tot de kisel dikker wordt. Neem de pan van het vuur en laat de inhoud afkoelen tot kamertemperatuur. Zet de kisel in de koelkast en laat die daar gedurende 2 uur verder afkoelen en opstijven . Serveer het dessert in glazen. Garneer met een dot slagroom. Kisel kan zowel koud als warm geconsumeerd worden. Het gerecht kan als een op zich zelf staand dessert geserveerd worden maar ook samen met (gezoete) kwark of semolina-pudding, op pannenkoeken en bij ijs. Bij een geringere hoeveelheid maizena kan kisel ook als een drank genuttigd worden.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |