![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
R E C E P T E N G A L E R I E
kleurrijke wereldgerechten |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodj, in schijfjes va Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________ |
dessert, 4 p., Israël 1 1/2 kop melk 1/2 kop slagroom 1/3 kop suiker 1/2 kop koud water 3 el maizena 1/2 el rozenwater voor de siroop: 1/4 kop suiker 1/4 kop granaatappelsap 1/2 tl rozenwater verder: 2 el pistachenootjes, gehakt optioneel: granaatappelzaden geraspte kokos Bereiding Verhit op middelhoge temperatuur de melk en suiker in een pannetje en roer tot de suiker is opgelost. Meng in een kommetje de maizena en het water. Voeg het mengsel aan het hete melkmengsel toe en roer het er doorheen. Laat het geheel onder veelvuldig roeren zachtjes bubbelen en dikker worden. Neem het pannetje van de hittebron en voeg het rozenwater en de slagroom toe. Roer weer even. Verdeel het nog warme mengsel over 4 stevige glazen en zet die in de koelkast. Laat ze daar verschillende uren of tot de volgende dag staan. De siroop. Doe de suiker, het granaatappelsap en het rozenwater in een pannetje. Verwarm de inhoud op middelhoge temperatuur, roer tot de suiker is opgelost en laat het mengsel 3 minuten zachtjes bubbelen. Laat de siroop tot kamertemperatuur afkoelen. Neem de glazen uit de koelkast en schenk de siroop over de malabi uit. Garneer het dessert met de gehakte pistachenootjes en wat granaatappelzaden. Een beetje geraspte kokos kan ook. naar boven |
Home Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |