R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E  


kleurrijke wereldgerechten




































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodj, in schijfjes va
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
MALABI
dessert, 4 p., Israël


1 1/2 kop melk
1/2 kop slagroom
1/3 kop suiker
1/2 kop koud water
3 el maizena
1/2 el rozenwater

voor de siroop
:
1/4 kop suiker
1/4 kop granaatappelsap
1/2 tl rozenwater

verder:
2 el pistachenootjes, gehakt

optioneel:
granaatappelzaden
geraspte kokos


Bereiding


Verhit op middelhoge temperatuur de melk en suiker in een pannetje en roer tot de suiker is opgelost.

Meng in een kommetje de maizena en het water. Voeg het mengsel aan het hete melkmengsel toe en roer het er doorheen. Laat het geheel onder veelvuldig roeren zachtjes bubbelen en dikker worden.

Neem het pannetje van de hittebron en voeg het rozenwater en de slagroom toe. Roer weer even.
Verdeel het nog warme mengsel over 4 stevige glazen en zet die in de koelkast. Laat ze daar verschillende uren of tot de volgende dag staan.

De siroop.
Doe de suiker, het granaatappelsap en het rozenwater in een pannetje. Verwarm de inhoud op middelhoge temperatuur, roer tot de suiker is opgelost en laat het mengsel 3 minuten zachtjes bubbelen.
Laat de siroop tot kamertemperatuur afkoelen.

Neem de glazen uit de koelkast en schenk de siroop over de malabi uit. Garneer het dessert met de gehakte pistachenootjes en wat granaatappelzaden. Een beetje geraspte kokos kan ook.


Info

 










naar boven
Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________