, |
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
| maanzaad-broodpudding, dessert, 4 p., Hongarije 100 g maanzaad 50 g poedersuiker 500 ml melk 30 g suiker 1 vanillestokje oud of gedroogd brood, in stukken 150 g mascarpone, losgeklopt 30 g boter Bereiding Verwarm de oven voor (220 C). Meng het maanzaad en de poedersuiker. Doe de stukken brood in een ruime kom. Breng de melk met de suiker en de zaadjes uit het vanillestokje aan de kook. Laat de melk een paar minuten zachtjes pruttelen. Roer daarbij een paar keer. Giet het melkmengsel over de stukken brood in de kom. Strooi er het maanzaadmengsel over en schep het geheel voorzichtig om. Doe het geheel over in een hittebestendige kom of schaal. Werk er voorzichtig de mascarpone door en verdeel er de boter in kleine stukjes over. Bak de broodpudding 15 minuten in de voorverwarmde oven. Visueel misschien niet een bijzonder aantrekkelijk nagerecht maar smaken doet het!
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |
---|