,
R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I  E

kleurrijke wereldgerechten




































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
MÁKOS GUBA
maanzaad-broodpudding, dessert, 4 p., Hongarije





100 g maanzaad
50 g poedersuiker
500
ml melk
30 g suiker
1 vanillestokje
oud of gedroogd brood, in stukken
150 g mascarpone, losgeklopt
30 g boter


Bereiding


Verwarm de oven voor (220 C).

Meng het maanzaad en de poedersuiker.

Doe de stukken brood in een ruime kom.

Breng de melk met de suiker en de zaadjes uit het vanillestokje aan de kook. Laat de melk een paar minuten zachtjes pruttelen. Roer daarbij een paar keer.

Giet het melkmengsel over de stukken brood in de kom.

Strooi er het maanzaadmengsel over en schep het geheel voorzichtig om.

Doe het geheel over in een hittebestendige kom of schaal. Werk er voorzichtig de mascarpone door en verdeel er de boter in kleine stukjes over.

Bak de broodpudding 15 minuten in de voorverwarmde oven.


Info


Visueel misschien niet een bijzonder aantrekkelijk nagerecht maar smaken doet het!


Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________