R  E  C  E  P  T  E  N  G  A  L  E  R  I  E
kleurrijke wereldgerechten



























































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland
______________
MAGHDOOS
ingemaakte aubergines, 6 à 8 p., Jordanië

500 g aubergines
2 tenen knoflook, gehakt
2 rode chilipepers, fijngehakt
3 stengels bleekselderij, fijngehakt
350 ml water
2 el zout
250 ml witte wijnazijn


bereiding


Maak kleine maar diepe inkepingen in de aubergines.
Pocheer de aubergines in gezouten kokend water tot ze wat zachter zijn (5 à 10 minuten).
Laat ze goed uitlekken.

Meng de knoflook, de bleekselderij en de pepers. Vul de inkepingen met dit mengsel.

Meng het water, de azijn en het zout en roer tot het zout is opgelost. Giet het mengsel bij de aubergines in de glazen pot.

Zet de pot afgedekt met plastic folie in de koelkast en laat die daar zeker 4 dagen staan.
Snijd de aubergines voor je ze serveert in dikke schijven.
 

info


De ingemaakte aubergines zijn in de koelkast zeker een paar maanden houdbaar.




naar boven
Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________