R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten




































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland
______________
MADALENA
hoofdgerecht, 6 p., Brazilië





900 g aardappels
boter
180 ml melk
1/2 tl knoflookpoeder
1/2 tl uienpoeder
zout en versgemalen zwarte peper
2 el olijfolie
1 middelgrote ui, fijngesneden
3 tenen knoflook, geperst
900 g rundergehakt
1 el runderbouillonpoeder
2 koppen tomaat, fijngehakt
2 el lente-ui, fijngehakt
2 el basilicum, fijngehakt
1 el platte peterselie, fijngehakt
1/4 kop parmezaan, geraspt






Bereiding


Schil de aardappels en kook ze tot ze goed gaar zijn (25 minuten).

Giet het kookwater af.
Voeg de boter, melk, knoflookpoeder, uienpoeder en zout en peper aan de aardappels toe en pureer ze. Terzijde zetten en af laten koelen.

Verwarm de oven voor (200 C).

Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak er de stukjes ui in tot ze zacht zijn (3 à 4 minuten). Voeg de knoflook toe en bak die even mee.
Voeg het gehakt en de bouillonpoeder toe. Bak het gehakt tot het gebruind en rul is en breng het op smaak met zout en peper.

Voeg de stukjes tomaat toe en laat ze op temperatuur komen.
Verlaag de hittebron en zet het deksel op de pan. Laat het geheel terwijl je af en toe roert 15 minuten sudderen.
Neem de pan van het fornuis en schep de lente-ui, basilicum en peterselie door het gehaktmengsel.

Schep de helft van de puree in een egale laag in een middelgrote ovenbestendige schaal.
Verdeel de vleessaus over de laag puree.
Verdeel de rest van de puree over de vleessaus.
Strooi er de geraspte pamezaan over.

Zet de schaal in de oven. Bak het gerecht tot de bovenlaag mooi goudbruin gekleurd is en het geheel helemaal op temperatuur is (ca 15 minuten).

Garneer met wat fijngehakte peterselie.


Info


Braziliaans comfortfood, gewoonlijk geserveerd met bonen en rijst als bijgerecht.




naar boven


Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________