R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten
















































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
 LUKSHA SHAMDEH
lamscurry, 4 p., Tibet

1 kop volle yoghurt
1 tl paprikapoeder
1 tl currypoeder
1 el sojasaus
1 tl verse gember, geraspt
1 tl knoflook, geperst
450 g lamsvlees (poot) zonder bot, in blokjes
3  grote uien, grof gehakt
1 el olie
een kaneelstokje (10 cm)
1 steranijs
5 kruidnagels
3 laurierblaadjes
4 tomaten
3 grote aardappels, in kwarten


Bereiding


Meng in een ruime kom de eerste 6 ingrediënten (yoghurt, paprika, currypoeder, sojasaus, knoflook en gember).
Voeg de blokjes lamsvlees toe en schep ze om tot ze aan alle kanten  met het yoghurtmengsel bedekt zijn. Laat de smaken een paar uur, beter nog een hele nacht, intrekken.
Verhit op middelhoog vuur de olie in een pan en sauteer er de uien in tot ze glazig zijn.
Voeg het kaneelstokje, de steranijs, de kruidnagels en de laurierblaadjes toe. Bak ze mee tot de uien gaan bruinen.
Voeg het lamsvlees en de marinade toe en verwarm het geheel op hoog vuur. Voeg de tomaten toe.

Verlaag als ook de tomaten op temperatuur zijn, het vuur naar middelhoog en laat het geheel 20 minuten zonder deksel op de pan sudderen. Draai het vuur vervolgens laag en laat de inhoud van de pan, nu met het deksel erop, nog 40 minuten garen.

Kook ondertussen in een andere pan de aardappels maar laat ze niet helemaal gaar worden. Voeg de aardappels aan de curry toe en laat ze de laatste 5 minuten mee verder garen. 

Verwijder de kruidnagels, laurierblaadjes, steranijs en het kaneelstokje. Serveer de curry met pitabrood of rijst.


Info











Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________