|
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
| lamscurry, 4 p., Tibet 1 kop volle yoghurt 1 tl paprikapoeder 1 tl currypoeder 1 el sojasaus 1 tl verse gember, geraspt 1 tl knoflook, geperst 450 g lamsvlees (poot) zonder bot, in blokjes 3 grote uien, grof gehakt 1 el olie een kaneelstokje (10 cm) 1 steranijs 5 kruidnagels 3 laurierblaadjes 4 tomaten 3 grote aardappels, in kwarten Bereiding Meng in een ruime kom de eerste 6 ingrediënten (yoghurt, paprika, currypoeder, sojasaus, knoflook en gember). Voeg de blokjes lamsvlees toe en schep ze om tot ze aan alle kanten met het yoghurtmengsel bedekt zijn. Laat de smaken een paar uur, beter nog een hele nacht, intrekken. Verhit op middelhoog vuur de olie in een pan en sauteer er de uien in tot ze glazig zijn. Voeg het kaneelstokje, de steranijs, de kruidnagels en de laurierblaadjes toe. Bak ze mee tot de uien gaan bruinen. Voeg het lamsvlees en de marinade toe en verwarm het geheel op hoog vuur. Voeg de tomaten toe. Verlaag als ook de tomaten op temperatuur zijn, het vuur naar middelhoog en laat het geheel 20 minuten zonder deksel op de pan sudderen. Draai het vuur vervolgens laag en laat de inhoud van de pan, nu met het deksel erop, nog 40 minuten garen. Kook ondertussen in een andere pan de aardappels maar laat ze niet helemaal gaar worden. Voeg de aardappels aan de curry toe en laat ze de laatste 5 minuten mee verder garen. Verwijder de kruidnagels, laurierblaadjes, steranijs en het kaneelstokje. Serveer de curry met pitabrood of rijst.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |
---|