R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten



























































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland
______________
LOHIPIIRAKKA

zalmtaart, hoofdgerecht/snack, Finland


450 g zalm, uit blik of vers en gekookt
450 g bladerdeeg
2 el kappertjes
3/4 kop melk
2 el boter, plus extra voor het invetten
2 el bloem
4 x lenteui, fijngesneden
paprikapoeder, naar smaak
zout en peper, naar smaak

optioneel:
1 kop voorgekookte witte rijst
(voor op de bodem van de taart)

verder:
1 ei
1 el melk


Bereiding

Verwarm de oven voor (200 C).

Kook de rijst van te voren (optioneel).
 
Rol het bladerdeeg uit in 2 cirkels.

Vet een lage ronde ovenbakvorm in met boter en bekleed de bodem en de rand ervan met een de cirkel bladeeg. Spreid (optioneel) de gekookte rijst over het bladerdeeg uit.

Smelt de boter in een steelpannetje.
Voeg de bloem toe en roer tot die door de boter opgenomen is.
Voeg terwijl je roert, langzaam de melk toe en breng die aan de kook.
Laat het mengsel, blijf roeren, zachtjes 3 minuten doorkoken.

Voeg de zalm, lenteui, kappertjes, zout, peper en paprika toe.
Giet het zalmmengsel behoedzaam in de bakvorm.
Bedek de vulling met de overige deegcirkel. Verbind de cirkels bladerdeeg door de randen met duim en wijsvinger samen te nemen en die stukje voor stukje met een draaiende beweging samen te knijpen of duw de bovenste bladerdeegcirkel aan de rand wat naar beden over de rand van de onderst deegcirkel heen. 

Klop het ei samen met de melk los en bestrijk de bovenkant van de taart met het mengsel.

Bak de taart ca 40 minuten in de voorverwarmde oven.
Laat de taart vervolgens 10 minuten afkoelen en serveer die daarna.


Info

Voor een meer complexe vulling worden behalve gekookte rijst ook wel gekookte eieren, paddenstoelen of wortels toegevoegd.




naar boven
Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________