![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
R E C E P T E N G A L E R I E | kleurrijke wereldgerechten
| ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
|
LOHIPIIRAKKA
zalmtaart, hoofdgerecht/snack, Finland
450 g zalm, uit blik of vers en gekookt 450 g bladerdeeg 2 el kappertjes 3/4 kop melk 2 el boter, plus extra voor het invetten 2 el bloem 4 x lenteui, fijngesneden paprikapoeder, naar smaak zout en peper, naar smaak optioneel: 1 kop voorgekookte witte rijst (voor op de bodem van de taart) verder: 1 ei 1 el melk Bereiding Verwarm de oven voor (200 C). Kook de rijst van te voren (optioneel). Rol het bladerdeeg uit in 2 cirkels. Vet een lage ronde ovenbakvorm in met boter en bekleed de bodem en de rand ervan met een de cirkel bladeeg. Spreid (optioneel) de gekookte rijst over het bladerdeeg uit. Smelt de boter in een steelpannetje. Voeg de bloem toe en roer tot die door de boter opgenomen is. Voeg terwijl je roert, langzaam de melk toe en breng die aan de kook. Laat het mengsel, blijf roeren, zachtjes 3 minuten doorkoken. Voeg de zalm, lenteui, kappertjes, zout, peper en paprika toe. Giet het zalmmengsel behoedzaam in de bakvorm. Bedek de vulling met de overige deegcirkel. Verbind de cirkels bladerdeeg door de randen met duim en wijsvinger samen te nemen en die stukje voor stukje met een draaiende beweging samen te knijpen of duw de bovenste bladerdeegcirkel aan de rand wat naar beden over de rand van de onderst deegcirkel heen. Klop het ei samen met de melk los en bestrijk de bovenkant van de taart met het mengsel. Bak de taart ca 40 minuten in de voorverwarmde oven. Laat de taart vervolgens 10 minuten afkoelen en serveer die daarna.
Info
Voor een meer complexe vulling worden behalve gekookte rijst ook wel gekookte eieren, paddenstoelen of wortels toegevoegd.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |