R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten












































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
LOBIA MASALA
zwarte ogenbonenmasala, 4 p., Pakistan

200 g gedroogde zwarte ogenbonen
2 1/2 el ghee of boter
2 uien, fijngesneden
2 groene chili's, zaad verwijderd en fijngesneden
4 tenen knoflook
1 1/2 tl komijnzaad
2 tl paprika
1/2 tl kurkuma
zout naar smaak
1 opgehoopte el tomatenpuree
2 koppen water

voor de garnering:
korianderblad


 bereiding


Laat de zwarte ogenbonen 6 à 8 uur wellen in een met ruim water gevulde kom.
Laat de bonen goed uitlekken voor verder gebruik.

Verhit de ghee in een kookpan. Bak er op middelhoge temperatuur de uien in tot ze glazig zijn.
Voeg de knoflook, de specerijen en een beetje water toe en laat dit mengsel met het deksel op de pan 3 à 4 minuten pruttelen.

Neem het deksel van de pan, voeg de tomatenpuree toe en roer tot die door de uienmasala opgenomen is.
Voeg de zwarte ogenbonen toe en laat ze onder regelmatig roeren warm worden in de masala.

Voeg 2 1/2 kop warm water toe en breng het aan de kook. Verlaag vervolgens de temperatuur en laat de bonen zachtjes koken tot ze gaar zijn (1 1/2 à 2 uur). Pas indien gewenst de hoeveelheid specerijen en de consistentie van de jus aan. Is die te dik naar je zin, voeg dan wat water toe, is die te dun, laat dan wat vocht verdampen.

Garneer lobia masala met fijngehakt korianderblad.


Info












naar boven
Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________