![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
R E C E P T E N G A L E R I E
kleurrijke wereldgerechten |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | ||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________ |
![]() 1 kop groene linzen 3 koppen water 1 ui, fijngesneden 4 el olijfolie 1/2 kop gedroogde abrikozen, gehakt 1/2 kop pruimen, gehakt 3/4 kop walnoten, geplet 3/4 kop peterselie, gehakt zout en peper, naar smaak Bereiding Dompel de abrikozen en pruimen in een kommetje heet water. Spoel de linzen en breng ze samen met 3 koppen water in een middelgrote pan aan de kook. Verlaag daaropvolgend de temperatuur en laat de linzen met het deksel op de pan zachtjes koken tot ze gaar zijn en het water geabsorbeerd is (20 à 25 minuten). Controleer tussentijds of het al niet eerder verdampt is. Voeg indien nodig wat water toe. Giet water dat zich nog in het pannetje bevindt als de linzen gaar zijn af. Verhit terwijl de linzen garen de olijfolie in een koekenpan en sauteer er op middelhoge temperatuur de stukjes ui in tot ze glazig zijn. Giet het welwater van de abrikozen en pruimen af, doe de vruchten in de pan met de stukjes ui en sauteer ze 5 minuten mee. Roer de gehakte noten door het ui-vruchtenmengsel in de koekenpan en roer het ui-vruchten-notenmengsel vervolgens door de linzen in de kookpan. Breng het gerecht op smaak met zout en peper en strooi er vlak voor het moment van serveren de peterselie over.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |