R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E


kleurrijke wereldgerechten



































































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
LINZEN MET GEDROOGD FRUIT EN WALNOTEN
appetizer/bijgerecht, 4 à 5 p., Armenië






1 kop groene linzen
3 koppen water
1 ui, fijngesneden
4 el olijfolie
1/2 kop gedroogde abrikozen, gehakt
1/2 kop pruimen, gehakt
3/4 kop walnoten, geplet
3/4 kop peterselie, gehakt
zout en peper, naar smaak


Bereiding

Dompel de abrikozen en pruimen in een kommetje heet water.

Spoel de linzen en breng ze samen met 3 koppen water in een middelgrote pan aan de kook. Verlaag daaropvolgend de temperatuur en laat de linzen met het deksel op de pan zachtjes koken tot ze gaar zijn en het water geabsorbeerd is (20 à 25 minuten). Controleer tussentijds of het al niet eerder verdampt is. Voeg indien nodig wat water toe. Giet water dat zich nog in het pannetje bevindt als de linzen gaar zijn af.

Verhit terwijl de linzen garen de olijfolie in een koekenpan en sauteer er op middelhoge temperatuur de stukjes ui in tot ze glazig zijn.
Giet het welwater van de abrikozen en pruimen af, doe de vruchten in de pan met de stukjes ui en sauteer ze 5 minuten mee.

Roer de gehakte noten door het ui-vruchtenmengsel in de koekenpan en roer het ui-vruchten-notenmengsel vervolgens door de linzen in de kookpan.
Breng het gerecht op smaak met zout en peper en strooi er vlak voor het moment van serveren de peterselie over.


Info











naar boven
Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________