![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechtenn |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | ||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland _______________ |
LIMBURGSE GEHAKTBALLEN
4 p., Nederland 500 half om half gehakt 2 verkruimelde beschuiten of eenzelfde hoeveelheid paneermeel 1 ei 1 el grove mosterd 1 tl worcestersaus 1 tl gerookte paprikapoeder 1 tl gemalen kaneel 3 uien, in halve ringen gesneden 1 flesje bruin bier 6 el Limburgse peren-appelstroop olijfolie of boter zout en peper naar smaak Bereiding Meng in een ruime kom het gehakt, beschuitkruim, ei, mosterd, worcestersaus, paprikapoeder, kaneel en zout en peper naar smaak en rol gehaktballen/balletjes van het mengsel. Zet ze terzijde en laat ze even rusten. Verhit de olie of boter in een flinke koeken/hapjespan en bak er de balletjes in aan tot ze aan alle kanten mooi gebruind zijn. Voeg de gehalveerde uiringen toe en bak ze rustig even mee. Voeg het bier en 4 eetlepels stroop toe en laat ze op temperatuur komen. Laat de balletjes en uiringen vervolgens op matige hitte ca. 20 minuten zachtjes sudderen. Voeg een paar minuten voor het einde de overige 2 eetlepels stroop toe. Als de stroop door de vloeistof in de pan opgenomen is - roer daartoe een paar keer - proef dan of de saus naar je zin is wat zout en peper betreft. Voeg die indien nodig of gewenst nog toe. Bij dit gerecht passen gekookte aardappels goed vanwege de jus én gebakken/gestoofde witlof vanwege de lichtbittere smaak van deze groente die mooi contrasteert met het zoet van de stroop. Ik was er niet helemaal van overtuigd dat de uiringen na 20 minuten matig stoven goed gaar zouden zijn. Ik heb ze daarom eerst 5 minuten in wat olie gesauteerd/gekarameliseerd. Dat kwam de smaak zeker ten goede en gaar waren ze maar of het echt nodig was.....? |