R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten



























































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland
______________
LIHAPYORYKOITA
Finse gehaktballetjes, 4 p.





500 g rundergehakt
1 kop broodkruim
1 ui, heel fijngesneden
1 ei
1/2 kop slagroom
2 tl zout
1 tl gemalen allspice
1/4 kop boter
2 el bloem
2 koppen melk
1/2 kop slagroom


Bereiding


Doe gehakt, broodkruim, ui, ei, room, zout en allspice in een kom en meng ze.
Rol balletjes van het gehaktmengsel ter grootte van een pingpongbal.

Verhit op middelhoog vuur de boter in een ruime pan. Bak er in een paar partijen de balletjes 5 à 7 minuten in of tot ze aan alle kanten gebruind zijn. Leg de aangebakken balletjes op een bord of schaal.

Strooi de bloem in de pan en meng die met het achtergebleven bakvet.
Laat de bloem een paar minuten garen en giet er dan terwijl je stevig roert langzaam de melk bij en vervolgens de room.
Doe de gehaktballetjes terug in de pan en laat ze in de saus op laag vuur nog 15 à 20 minuten garen.


Info

Ouderwets lekker!


Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________