R E C E P T E N G A L E R I E | kleurrijke wereldgerechten
|
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
| Finse gehaktballetjes, 4 p. 500 g rundergehakt 1 kop broodkruim 1 ui, heel fijngesneden 1 ei 1/2 kop slagroom 2 tl zout 1 tl gemalen allspice 1/4 kop boter 2 el bloem 2 koppen melk 1/2 kop slagroom
Bereiding
Doe gehakt, broodkruim, ui, ei, room, zout en allspice in een kom en meng ze. Rol balletjes van het gehaktmengsel ter grootte van een pingpongbal. Verhit op middelhoog vuur de boter in een ruime pan. Bak er in een paar partijen de balletjes 5 à 7 minuten in of tot ze aan alle kanten gebruind zijn. Leg de aangebakken balletjes op een bord of schaal. Strooi de bloem in de pan en meng die met het achtergebleven bakvet. Laat de bloem een paar minuten garen en giet er dan terwijl je stevig roert langzaam de melk bij en vervolgens de room. Doe de gehaktballetjes terug in de pan en laat ze in de saus op laag vuur nog 15 à 20 minuten garen. Info
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |