|
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
| bijgerecht, 4 p., Hongarije 75 g bakbacon of mager gerookt spek 1 el (olijf)olie 1 grote ui 1 el paprikapoeder (naar keuze zoet of pikant) 1 blik gepelde tomaten à 400 g 6 rode paprika's (750 g) zout en peper optioneel: knoflook wat suiker Bereiding Laat de tomaten uitlekken. Bewaar het vocht. Snijd de bacon of het spek in kleine stukjes en snijd de ui fijn. Doe de olie in een grote pan en bak de gesnipperde ui (en eventueel knoflook) samen met de bacon of het spek. Giet er het opgevangen tomatennat bij en voeg er het paprikapoeder en (eventueel) een beetje suiker aan toe. Snijd de tomaten in grove stukken en doe die eveneens in de pan. Maak de paprika's schoon, snijd ze in ringen of repen van ongeveer 1 cm breed en voeg ze toe. Zet het deksel schuin op de pan en laat het geheel op een klein pitje koken tot de paprika zacht is en de saus is ingedikt. Dat zal afhankelijk van de rijpheid van de paprika's een half tot heel uur duren. Schep tijdens het garen de inhoud van de pan een paar keer om. Voeg wat water toe als de saus te dik wordt (ze moet zo'n beetje de consistentie van yochurt hebben). Haal het deksel van de pan als de paprika's gaar zijn maar de saus nog (te) dun is. Breng op smaak met zout en peper. Lesco kan als bijgerecht zowel warm als koud gegeten worden. Lesco fungeert ook prima als saus bij pasta of rijst en nagenoeg iedere soort vlees. Je kunt er ook brood mee beleggen. Kies de kleur paprika die je het meest aanstaat, de rode paprika's zijn het zoetst, de groene het minst.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |
---|