R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten




































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
LESCO
bijgerecht, 4 p., Hongarije





75 g bakbacon of mager gerookt spek
1 el (olijf)olie
1 grote ui
1 el paprikapoeder (naar keuze zoet of pikant)
1 blik gepelde tomaten à 400 g
6 rode paprika's (750 g)
zout en peper

optioneel:
knoflook
wat suiker


Bereiding


Laat de tomaten uitlekken. Bewaar het vocht.
Snijd de bacon of het spek in kleine stukjes en snijd de ui fijn.
Doe de olie in een grote pan en bak de gesnipperde ui (en eventueel knoflook) samen met de bacon of het spek.
Giet er het opgevangen tomatennat bij en voeg er het paprikapoeder en (eventueel) een beetje suiker aan toe.
Snijd de tomaten in grove stukken en doe die eveneens in de pan.
Maak de paprika's schoon, snijd ze in ringen of repen van ongeveer 1 cm breed en voeg ze toe.
Zet het deksel schuin op de pan en laat het geheel op een klein pitje koken tot de paprika zacht is en de saus is ingedikt. Dat zal afhankelijk van de rijpheid van de paprika's een half tot heel uur duren.
Schep tijdens het garen de inhoud van de pan een paar keer om. Voeg wat water toe als de saus te dik wordt (ze moet zo'n beetje de consistentie van yochurt hebben).
Haal het deksel van de pan als de paprika's gaar zijn maar de saus nog (te) dun is.
Breng op smaak met zout en peper.


Info


Lesco kan als bijgerecht zowel warm als koud gegeten worden. Lesco fungeert ook prima als saus bij pasta of rijst en nagenoeg iedere soort vlees. Je kunt er ook brood mee beleggen.
Kies de kleur paprika die je het meest aanstaat, de rode paprika's zijn het zoetst, de groene het minst.



Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________