R E C E P T E N G A L E R I E | kleurrijke wereldgerechten
|
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
|
LENTEJAS CON ARROZ Y CHORIZO
linzen met rijst en chorizo, 4 p., Chili
1 1/2 kop linzen 4 koppen kippenbouillon zout en peper naar smaak 1 tl olijfolie 225 g chorizo 1 middelgrote ui 1 middelgrote wortel 1 middelgrote jalapeñopeper, fijngesneden 2 tenen knoflook, fijngesneden of geperst 1 tl paprikapoeder 1/2 tl gemalen komijn 1 tl oregano 1/2 kop rijst 2 hardgekookte eieren, in stukjes voor de garnering: peterselie, fijngehakt Bereiding Breng in een middelgrote pan de bouillon met de linzen aan de kook. Voeg zout en peper toe. Draai het vuur laag en laat de linzen 15 minuten zachtjes garen. Snijd de chorizo in stukjes, snipper de ui en snijd de wortel in halve schijfjes of kwarten. Verhit de theelepel olijfolie in een koekenpan en sauteer er de chorizo, wortel en ui 3 minuten in. Voeg de knoflook, jalapeñopeper, paprikapoeder, gemalen komijn en oregano toe. Kruid nog wat bij met zout en peper. Schep de inhoud van de koekenpan in de pan met de linzen. Roer alle ingrediënten door elkaar en voeg vervolgens de rijst toe. Controleer na 20 minuten of de rijst gaar is. Serveer het gerecht in grote kommen. Verdeel er de stukjes ei over. Garneer met wat peterselie. naar boven
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |