R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten




































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland
______________
LENTEJAS CON ARROZ Y CHORIZO

linzen met rijst en chorizo, 4 p., Chili





1 1/2 kop linzen
4 koppen kippenbouillon
zout en peper naar smaak
1 tl olijfolie
225 g chorizo
1 middelgrote ui
1 middelgrote wortel
1 middelgrote jalapeñopeper, fijngesneden
2 tenen knoflook, fijngesneden of geperst
1 tl paprikapoeder
1/2 tl gemalen komijn
1 tl oregano
1/2 kop rijst
2 hardgekookte eieren, in stukjes

voor de garnering:
peterselie, fijngehakt


Bereiding

Breng in een middelgrote pan de bouillon met de linzen aan de kook.
Voeg zout en peper toe.

Draai het vuur laag en laat de linzen 15 minuten zachtjes garen.

Snijd de chorizo in stukjes, snipper de ui en snijd de wortel in halve schijfjes of kwarten.

Verhit de theelepel olijfolie in een koekenpan en sauteer er de chorizo, wortel en ui 3 minuten in.

Voeg de knoflook, jalapeñopeper, paprikapoeder, gemalen komijn en oregano toe.
Kruid nog wat bij met zout en peper.

Schep de inhoud van de koekenpan in de pan met de linzen.
Roer alle ingrediënten door elkaar en voeg vervolgens de rijst toe. Controleer na 20 minuten of de rijst gaar is.

Serveer het gerecht in grote kommen.
Verdeel er de stukjes ei over.

Garneer met wat peterselie.


Info











naar boven
Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________