R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten























































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
LAPIN A MOUTARDE
mosterd-konijn, 4 p., Frankrijk





1 konijn, in delen
2 el olijfolie
1 ui, gepeld en grof gehakt
2 grote tenen knoflook, gepeld en fijngesneden
2 takjes verse tijm of een halve tl gedroogde tijm
2 takjes verse dragon of een halve tl gedroogde dragon
2 blaadjes salie
1 laurierblad
1 glas droge witte wijn of droge cider
2 glazen kippenbouillon
2 el crème fraiche of slagroom
zout en peper
4 tl Dijon-mosterd

voor de garnering:
2 el verse fijngehakte peterselie


Bereiding


Verhit de olijfolie in een diepe braadpan en bak er de stukken konijn in aan. Neem ze vervolgens uit de pan.
Draai het vuur laag en fruit de ui glazig. Voeg er de knoflook aan toe.
Voeg even later de witte wijn toe en roer de aanbaksels los (deglaceren). Laat de wijn tot de helft inkoken.
Voeg de kippenbouillon, de tijm, dragon, salie en het laurierblad toe.
laat de bouillon op temperatuur komen en draai dan het vuur laag.
Roer na 5 minuten de mosterd door de bouillon. Voeg vervolgens de stukken konijn weer aan de pan toe.
Doe het deksel op de pan en laat het vlees op laag vuur 90 minuten garen.
Voeg als het konijn gaar is de crème fraiche toe en laat het geheel nog een paar minuten sudderen.


Info


Konijnenvlees is zeer mager en verdient het dan ook vaker op tafel te komen.
Lapin à moutarde is een klassiek Frans bistro-gerecht. Het kan op verschillende manieren bereid worden.
Je kunt bijvoorbeeld het konijn eerst marineren en/of insmeren met mosterd en het vervolgens roosteren.
De bereidingswijze die in dit recept gevolgd wordt -het vlees aanbakken en in een bouillon verder garen- is eenvoudiger maar daarom niet minder effectief.
Lekker met geroosterde aardappels en een groente. Let wel een beetje op bij het eten van konijn want het vlees bevat nogal wat kleine botjes.


Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________