|
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
| mosterd-konijn, 4 p., Frankrijk 1 konijn, in delen 2 el olijfolie 1 ui, gepeld en grof gehakt 2 grote tenen knoflook, gepeld en fijngesneden 2 takjes verse tijm of een halve tl gedroogde tijm 2 takjes verse dragon of een halve tl gedroogde dragon 2 blaadjes salie 1 laurierblad 1 glas droge witte wijn of droge cider 2 glazen kippenbouillon 2 el crème fraiche of slagroom zout en peper 4 tl Dijon-mosterd voor de garnering: 2 el verse fijngehakte peterselie Bereiding Verhit de olijfolie in een diepe braadpan en bak er de stukken konijn in aan. Neem ze vervolgens uit de pan. Draai het vuur laag en fruit de ui glazig. Voeg er de knoflook aan toe. Voeg even later de witte wijn toe en roer de aanbaksels los (deglaceren). Laat de wijn tot de helft inkoken. Voeg de kippenbouillon, de tijm, dragon, salie en het laurierblad toe. laat de bouillon op temperatuur komen en draai dan het vuur laag. Roer na 5 minuten de mosterd door de bouillon. Voeg vervolgens de stukken konijn weer aan de pan toe. Doe het deksel op de pan en laat het vlees op laag vuur 90 minuten garen. Voeg als het konijn gaar is de crème fraiche toe en laat het geheel nog een paar minuten sudderen. Konijnenvlees is zeer mager en verdient het dan ook vaker op tafel te komen. Lapin à moutarde is een klassiek Frans bistro-gerecht. Het kan op verschillende manieren bereid worden. Je kunt bijvoorbeeld het konijn eerst marineren en/of insmeren met mosterd en het vervolgens roosteren. De bereidingswijze die in dit recept gevolgd wordt -het vlees aanbakken en in een bouillon verder garen- is eenvoudiger maar daarom niet minder effectief. Lekker met geroosterde aardappels en een groente. Let wel een beetje op bij het eten van konijn want het vlees bevat nogal wat kleine botjes.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |
---|