|
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
| ||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________ |
hoofdgerecht, 8 stuks, 4 p., Paraguay 450 g verse cassave (yucca) 2 el canola-olie, plus extra 1 kop fijngesneden ui 1 teen knoflook, fijngesneden 250 g mager rundergehakt 1/2 tl zout 1/4 tl versgemalen zwarte peper gedroogd broodkruim Bereiding Schil de cassavewortels en snijd ze in stukken. Kook ze in licht gezouten water (20 à 30 minuten) tot ze zacht zijn maar niet te zacht want dan worden ze waterig. Laat de stukken cassave uitlekken en pureer ze. Verhit ondertussen op middelhoog vuur de olie in een koekenpan en bak er de ui en de knoflook een minuut of 5 in. Roer af en toe. Voeg het gehakt en zout en peper toe. Bak het gehakt rul. Meng het gegaarde gehakt met de cassave en vorm er acht patties (vgl hamburgers) van. Haal ze door het broodkruim tot ze er helemaal en egaal mee zijn bedekt. Verhit een grote koekenpan. Voeg zoveel olie toe dat de bodem er net mee bedekt wordt. Leg 4 patties tegelijk in de pan als die flink heet is. Bak de patties aan beide zijden (ieder zijde circa 4 minuten) goudbruin. Warm serveren met een salade.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |