|
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
| ||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________ |
lams-stoofpot, 4 p., Schotland 650 g lamsvlees, in blokjes 25 g gerst 1 ui, fijngesneden 3 stengels bleekselderij, in stukjes 225 g wortels, in stukjes 25 g margarine 150 ml cider 150 ml bouillon zout en peper tijm Bereiding Kook de gerst 10 minuten op laag vuur en laat die vervolgens uitlekken. Smelt de margarine in een grote pan en stoof er de groenten 7 minuten in. Voeg het lamsvlees toe en meng het met de groenten. Voeg de cider en de bouillon toe. Voeg peper, zout en tijm toe en vervolgens de gerst. Doe het deksel op de pan en laat het geheel een uur op laag vuur garen. Af en toe roeren. Deze lamsstew kan geserveerd worden met puree. Je kunt ook geschilde en in stukken gesneden aardappels aan de stew toevoegen en die mee laten garen. Voeg met de aardappels extra bouillon toe (een half uur voor het einde van de stooftijd).
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |