R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten




































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
LAMB STEW
lams-stoofpot, 4 p., Schotland

650 g lamsvlees, in blokjes
25 g gerst
1 ui, fijngesneden
3 stengels bleekselderij, in stukjes
225 g wortels, in stukjes
25 g margarine
150 ml cider
150 ml bouillon
zout en peper
tijm


Bereiding


Kook de gerst 10 minuten op laag vuur en laat die vervolgens uitlekken.

Smelt de margarine in een grote pan en stoof er de groenten 7 minuten in.
Voeg het lamsvlees toe en meng het met de groenten.
Voeg de cider en de bouillon toe.
Voeg peper, zout en tijm toe en vervolgens de gerst.
Doe het deksel op de pan en laat het geheel een uur op laag vuur garen. Af en toe roeren.
Deze lamsstew kan geserveerd worden met puree. Je kunt ook geschilde en in stukken gesneden aardappels aan de stew toevoegen en die mee laten garen.
Voeg met de aardappels extra bouillon toe (een half uur voor het einde van de stooftijd).


Info














Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren

______________