![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | ||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________ |
![]() voor het deeg: 1 tl droge gist 1/2 tl suiker 1/2 kop lauwwarm water 3 koppen tarwebloemn 1/2 tl zout 1 el olijfolie voor de topping: olijfolie voor het bestrijken van het deeg 1 el boter 2 tenen knoflook, geperst 1 grote ui, geraspt 1 tomaat, ontveld en fijngehakt zout naar smaak 1 à 2 tl suiker 350 à 500 g lamsgehakt 2 el tomatenpuree 1 tl rode pepervlokken het sap van een grote citroen een groene paprika, heel fijn gesneden 1 jalapenopeper, fijngesneden 1 kop platte peterselie, fijngesneden 1 kop munt, fijngesneden 1 tl komijn 1 tl paprika Bereiding Meng de gist, de suiker en het lauwwarme water in een kommetje. Laat het mengsel 10 minuten ongemoeid. Werk het gistmengsel door de bloem. Kneed de massa en voeg zoveel water toe als nodig is voor de vorming van een soepel, egaal deeg. Maak een bol van het deeg en leg die in een met olie ingewreven kom. Draai de bol rond zodat die helemaal bedekt wordt met een dun laagje olie. Bedek de kom met een vochtige theedoek of met plastic folie en laat het deeg op een warme plaats rijzen tot het volume verdubbeld is (ca 60 minuten). Kneed het deeg even door en verdeel het vervolgens in 10 of 12 gelijke stukken. Maak er bolletjes van. Bedek ze met een vochtige doek. Verwarm de oven voor op 225 C. Verhit de boter in een koekenpannetje en sauteer er de ui en de knoflook in tot de stukjes ui glazig zijn. Neem het pannetje van het vuur en laat de inhoud afkoelen. Doe de ontvelde tomaat, de paprika, de peper, de peterselie en de munt in de foodprocessor en pulseer een paar keer kort. Niet meer want dan krijg je een onherkenbare moes. Doe alle ingrediënten voor de topping, inclusief het gehakt, in een grote kom en meng ze. Neem een bolletje deeg en rol het uit tot een cirkel met een dikte van ca 2 mm. Leg de deegcirkel op een met olijfolie bestreken bakplaat. Bestrijk de deegcirkel zelf ook met olijfolie. Herhaal deze werkwijze voor de rest van de bolletjes. Schep op iedere deeglapje 2 à 3 eetlepels topping. Spreid de topping in een dun egaal laagje over de deegrondjes uit. Gebruik om tempo te maken meerdere bakplaten. Bak de "pizza's" tot de randen krokant zijn en het midden nog zacht is (ca 10 minuten). Leg gebakken pizza's naast elkaar en bedek ze met een vochtige doek zodat ze niet té krokant of hard worden. Je kunt aan de "pizza's" nog van alles toevoegen, bijvoorbeeld peterselie, schijfjes komkommer, reepjes zoete ui, sla, citroensap of, zoals mijn beide zoons preferen, rucola en knoflooksaus. Rol de pizza's op en serveer ze of laat ieder ze naar hartelust verder "aankleden" en ze zelf oprollen. Lahmajoon is de Armeense variant van Turkse lachmacun. |
Home Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |