R  E  C  E  P  T  E  N  G  A  L  E  R  I  E
kleurrijke wereldgerechten




































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
LAGMAN
vleesgerecht, 4 p., Kazachstan

225 g runder of lamsvlees
spaghetti of linguinenoedels voor 4 p.
1/2 kop plantaardige olie
1 gemarineerde paprika (pot)
2 grote uien
2 middelgrote wortels
2 tenen knoflook
3 flinke radijzen
1/2 tl rode peper
2 à 3 tomaten of 3 el tomatenpuree


Bereiding


Snijd het vlees in heel klene stukjes.
Verhit de olie in een pan met zware bodem en sauteer er het vlees samen met de rode peper in.

Voeg na 5 à 7 minuten 1/3 kop koud water toe.
Breng het geheel aan de kook en voeg dan de uien, wortels, knoflook, radijzen en de tomaten toe..
Voeg eveneens zout en peper toe en laat het geheel op lage temperatuur een half uur zachtjes garen.

Verhoog de temperatuur en roer 5 minuten.

Voeg koud water toe, voor iedere personen 1 1/2 a 2 koppen en breng het geheel weer aan de kook.
Verlaag vervolgens de temperatuur weer en laat het geheel nog 30 minuten zachtjes pruttelen. Proef of er nog zout en peper toegevoegd moeten worden

Bereid in een andere pan spaghetti of linguinenoedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Doe de gegaarde pasta in kommen en schep er de saus over.

Je bent vrij om aan dit gerecht andere groenten toe te voegen, aubergines bijvoorbeeld.


Info







Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________