R E C E P T E N G A L E R I E | kleurrijke wereldgerechten
|
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
| kip in witte wijn, 4 p., Denemarken 25 g boter 800 g kip, in stukken 250 g uien, gesnipperd 4 takjes verse tijm 1 1/2 tl zout versgemalen peper 3 1/2 dl droge witte wijn 1 el bloem 1 dl slagroom 100 g krokant gebakken bacon 1/2 kop verse peterselie, fijngehakt Bereiding Rooster de bacon in een droge pan krokant. Snijd de bacon in stukjes. Verhit de boter in een ruime pan maar laat die niet bruin worden. Doe de stukken kip in de pan en bruin ze aan alle kanten. Schep met een schuimspaan het kippenvlees op een bord. Doe de uien in de pan en sauteer ze een minuut in het achtergebleven bakvet. Voeg de tijm, zout, peper en de witte wijn toe. Roer de bloem door de slagroom en giet het mengsel terwijl je roert in de pan. Doe de stukken kip terug in de pan en laat ze op laag vuur ca 1 uur garen. Voeg een minuut voor het einde van de gaartijd de geroosterde stukjes bacon toe en op het allerlaatste moment 3/4 deel van de peterselie. Gebruik de rest van de peterselie voor de garnering. Serveer de kip met pasta.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |