R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten



























































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
KYLLING I HVIDVIN
kip in witte wijn, 4 p., Denemarken





25 g boter
800 g kip, in stukken
250 g uien, gesnipperd
4 takjes verse tijm
1 1/2 tl zout
versgemalen peper
3 1/2 dl droge witte wijn
1 el bloem
1 dl slagroom
100 g krokant gebakken bacon
1/2 kop verse peterselie, fijngehakt


Bereiding


Rooster de bacon in een droge pan krokant.
Snijd de bacon in stukjes.

Verhit de boter in een ruime pan maar laat die niet bruin worden.
Doe de stukken kip in de pan en bruin ze aan alle kanten.

Schep met een schuimspaan het kippenvlees op een bord.

Doe de uien in de pan en sauteer ze een minuut in het achtergebleven bakvet.

Voeg de tijm, zout, peper en de witte wijn toe.
Roer de bloem door de slagroom en giet het mengsel terwijl je roert in de pan.

Doe de stukken kip terug in de pan en laat ze op laag vuur ca 1 uur garen.

Voeg een minuut voor het einde van de gaartijd de geroosterde stukjes bacon toe en op het allerlaatste moment 3/4 deel van de peterselie.

Gebruik de rest van de peterselie voor de garnering.

Serveer de kip met pasta.


Info














naar boven

Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________