|
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
| zuurkoolsalade, 4 à 5 p., Rusland 900 g zuurkool 1 appel, in blokjes 1 à 2 wortels, geschild en (grof) geraspt 4 à 6 lente-uitjes, gehakt 1 à 2 el suiker 1/2 kop olijfolie optioneel: 1/2 kop witte druiven, gehalveerd Bereiding Laat de zuurkool uitlekken. Spoel de kool met koud water voor het verwijderen van overtollig zuur. Laat de zuurkool opnieuw uitlekken en knijp er het vocht uit. Doe de zuurkool en de overige ingrediënten in een grote kom en meng ze. Voeg suiker naar smaak toe en (optioneel) witte, gehalveerde druiven. Koel de salade voor je die serveert. Kvashenaya kapusta provansal past goed bij gebraden vlees en worstjes. Het woord "provencal" slaat op het gebruik van olijfolie in de salade.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |
---|