R  E  C  E  P  T  E  N  G  A  L  E  R  I  E
kleurrijke wereldgerechten




































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
KUYRDAK
rundvleesgerecht met rijst, 4 p., Kazachstan

675 g rundvlees
3 uien, fijngesneden
2 tomaten
1/4 kop plantaardige olie
2 blaadjes laurier
2 koppen bouillon
1 1/2 tl "mxed spice"
450 g brooddeeg

voor de saus:
2 bosjes bosui
1 bosje verse peterselie, gehakt
1/4 kop verse basilicum, gehakt
1/2 kop verse dille, gehakt
1 teen knoflook, geperst
1/2 kop plantaardige olie
1 kop yoghurt

verder:
gekookte rijst


Bereiding


Snijd het vlees in eetbare stukken en bak ze samen met de fijngesneden ui in de olie.

Maak balletjes van het brooddeeg.

Voeg de bouillon, de broodballetjes, de gemengde specerijen, gehakte tomaten en de laurierblaadjes aan het vlees toe.
Breng het geheel aan de kook, verlaag vervolgens de temperatuur en laat de inhoud van de pan zachtjes sudderen alles gaar is (ca 1 uur).

Bak ondertussen in een andere pan kort (1/2 à 1 minuut) de knoflook en bosui. Voeg de verse kruiden toe en bak ze kort (ca 1 minuut) mee.Terzijde zetten.

Roer, als de kuyrdak geserveerd kan worden de yoghurt door de saus.

Verwijder de laurierblaadjes en schep het vlees op een bedje rijst.
Serveer de saus apart, zodat ieder zelf de hoeveelheid toe kan voegn die hij of zij wil.


Info












Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________