R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten




































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
KUMMELBROODJES
karweizaadbroodjes, Hongarije

300 g aardappels
3 eigelen
350 g bloem
20 g verse gist
100 ml melk
1 tl karweizaad
50 g boter
zout


Bereiding


Meng de gestampte aardappels met 2 eigelen, zout naar smaak, de melk, de bloem en de verkruimelde gist.
Kneed het mengsel op een met bloem bestrooide ondergrond 5 à 10 minuten. Bedek het deeg met een keukendoek en laat het 20 minuten rijzen.

Halveer het deeg en rol iedere helft cirkelvormig uit alsof het een ronde taartbodem betreft.

Snijd iedere deegcirkel in 12 gelijke stukken of "taartpunten". Snijd de deegschijf eerst doormidden, daaarna in kwarten en snijd dan ieder kwart in 3 gelijke stukken.

Verwarm de oven voor (185 C).

Rol iedere deegpunt op zoals je een croissant oprolt nl. vanuit de brede kant naar de punt toe. Bestrijk de punt met wat licht geklopt eigeel zodat die zich aan het rolletje hecht en zorg dat de punt mooi ofwel in het midden van het rolletje uitkomt.

Plaats de rolletjes op een ingevette bakplaat of op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk ze met eigeel. Strooi wat karweizaad over ieder broodje en schuif de bakplaat de voorverwarmde oven in en bak ze goudbruin.


Info




Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________