|
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
| karweizaadbroodjes, Hongarije 300 g aardappels 3 eigelen 350 g bloem 20 g verse gist 100 ml melk 1 tl karweizaad 50 g boter zout Bereiding Meng de gestampte aardappels met 2 eigelen, zout naar smaak, de melk, de bloem en de verkruimelde gist. Kneed het mengsel op een met bloem bestrooide ondergrond 5 à 10 minuten. Bedek het deeg met een keukendoek en laat het 20 minuten rijzen. Halveer het deeg en rol iedere helft cirkelvormig uit alsof het een ronde taartbodem betreft. Snijd iedere deegcirkel in 12 gelijke stukken of "taartpunten". Snijd de deegschijf eerst doormidden, daaarna in kwarten en snijd dan ieder kwart in 3 gelijke stukken. Verwarm de oven voor (185 C). Rol iedere deegpunt op zoals je een croissant oprolt nl. vanuit de brede kant naar de punt toe. Bestrijk de punt met wat licht geklopt eigeel zodat die zich aan het rolletje hecht en zorg dat de punt mooi ofwel in het midden van het rolletje uitkomt. Plaats de rolletjes op een ingevette bakplaat of op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk ze met eigeel. Strooi wat karweizaad over ieder broodje en schuif de bakplaat de voorverwarmde oven in en bak ze goudbruin.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |
---|