R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten





































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
 KUKUPAKA
kip in kokossaus, 4 p., India

voor de marinade:
2 tl hete groene chili, fijngehakt
2 tl geschilde en fijgehakte gember
2 tl fijngeraspte of geplette knoflook

verder:
4 kippenpoten,vel verwijderd
6 el zonnebloemolie, plus extra
12 el zeer fingehakte rode ui
3 tl geplette of fijngeraspte knoflook
3 tl geschilde en en fijngehakte verse gember

2 tl fijngehakte hete groene chili
2 tomaten, fijngehakt
1/2 tl gemalen komijn
1 1/2 tl gemalen koriander
1 tl kurkuma
1/2 tl chilipoeder
500 ml kokosmelk
2 limoenen in 4 partjes
takjes koriander


Bereiding


Kerf het vlees van de kippenpoten op 3 à 4 plaatsen in.

Meng de ingrediënten voor de marinade, wrijf er de kippenpoten mee in, zeker ook de inkepingen, en laat in de koelkast de marinade een uur intrekken.

Verwarm de oven voor (200 C).

Bestrijk de gemarineerde kippenpoten met olie en leg ze in een braadslee of bakvorm. Plaats die in het midden van de oven en bak de kippenpoten gaar. Test de gaarheid door na een half uur à 40 minuten de kippendijen op de dikste plaats in te prikken: het vocht dat eruit loopt moet helemaal helder zijn, niet rose-achtig meer. Verleng de oventijd indien nodig.

Neem de gare kippenpoten uit de oven en zet ze terzijde.
Verhit ondertussen op middelhoge temperatuur 3 el olie in een middelgrote koekenpan en bak er de fijngehakte ui(en) 5 minuten in of tot de randjes bruin kleuren. Voeg de knoflook, gember en groene chili toe en bak ze een minuut mee.

Voeg de stukjes tomaat toe en bak ze mee tot ze zacht (er) zijn (ca 3 minuten).
Voeg, terwijl je voortdurend roert, de gemalen komijn en koriander toe, de kurkuma, chilipoeder en wat zout naar smaak.

Voeg even later de kokosmelk toe en breng die aan de kook. Roer en laat de saus wat indikken.

Leg de kippendijen in de pan met de saus en laat ze  terwijl je er de saus over heen schept, doorwarmen.

Doe de warme kippenpoten over op voorverwarmde borden en overgiet ze met de saus.
Garneer het geheel met verse koriander en partjes limoen.

Serveer er voor een volledige maaltijd rijst bij en/of naan en een erbij passend  groentegerecht.


Info


"kuku" betekent kip, "paka" is kokosnoot.




Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________