|
R E C E P T E N G A L E R I E
kleurrijke wereldgerechten |
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
| kip in kokossaus, 4 p., India voor de marinade: 2 tl hete groene chili, fijngehakt 2 tl geschilde en fijgehakte gember 2 tl fijngeraspte of geplette knoflook verder: 4 kippenpoten,vel verwijderd 6 el zonnebloemolie, plus extra 12 el zeer fingehakte rode ui 3 tl geplette of fijngeraspte knoflook 3 tl geschilde en en fijngehakte verse gember 2 tl fijngehakte hete groene chili 2 tomaten, fijngehakt 1/2 tl gemalen komijn 1 1/2 tl gemalen koriander 1 tl kurkuma 1/2 tl chilipoeder 500 ml kokosmelk 2 limoenen in 4 partjes takjes koriander Bereiding Kerf het vlees van de kippenpoten op 3 à 4 plaatsen in. Meng de ingrediënten voor de marinade, wrijf er de kippenpoten mee in, zeker ook de inkepingen, en laat in de koelkast de marinade een uur intrekken. Verwarm de oven voor (200 C). Bestrijk de gemarineerde kippenpoten met olie en leg ze in een braadslee of bakvorm. Plaats die in het midden van de oven en bak de kippenpoten gaar. Test de gaarheid door na een half uur à 40 minuten de kippendijen op de dikste plaats in te prikken: het vocht dat eruit loopt moet helemaal helder zijn, niet rose-achtig meer. Verleng de oventijd indien nodig. Neem de gare kippenpoten uit de oven en zet ze terzijde. Verhit ondertussen op middelhoge temperatuur 3 el olie in een middelgrote koekenpan en bak er de fijngehakte ui(en) 5 minuten in of tot de randjes bruin kleuren. Voeg de knoflook, gember en groene chili toe en bak ze een minuut mee. Voeg de stukjes tomaat toe en bak ze mee tot ze zacht (er) zijn (ca 3 minuten). Voeg, terwijl je voortdurend roert, de gemalen komijn en koriander toe, de kurkuma, chilipoeder en wat zout naar smaak. Voeg even later de kokosmelk toe en breng die aan de kook. Roer en laat de saus wat indikken. Leg de kippendijen in de pan met de saus en laat ze terwijl je er de saus over heen schept, doorwarmen. Doe de warme kippenpoten over op voorverwarmde borden en overgiet ze met de saus. Garneer het geheel met verse koriander en partjes limoen. Serveer er voor een volledige maaltijd rijst bij en/of naan en een erbij passend groentegerecht. "kuku" betekent kip, "paka" is kokosnoot.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |
---|