|
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
| ||
---|---|---|---|---|
KUKU
kippenstew, 4 à 6 p., Kenia
6 kippendijen of delen kip 50 g gedroogde soja-bonen 4 el maisolie 3/4 tl gemalen gember 2 uien, fijngehakt 2 tenen knoflook, heperst 5 tomaten, ontveld en gehakt ,1 verse groene chilipeper, zaad verwijderd en fijngehakt 2 el citroensap 300 ml kokosmelk 300 ml water 1 el versgehakte koriander zout en versgemalen zwarte peper Kruid de stukken kip met de gemberpoeder en een beetje zout en peper. Terzijde zetten. Kook de sojabonen in ruim water tot ze zacht zijn (ca 35 minuten). Laat ze uitlekken en pureer ze met een aardappelpureestamper. Verhit op middelhoog vuur de olie in een grote pan en bak er de stukken kip in -indien nodig in verschillende partijen- tot ze egaal gebruind zijn. Leg ze op een bord. Terzijde zetten Bewaar het bakvet; Bak in dezelfde pan de uien en knoflook (ca 5 minuten). Voeg de gehakte tomaten en de chilipeper toe en ga 1 à 2 minuten door met bakken. Roer daarbij voortdurend. Voeg de gestampte soja-bonen en het citroensap toe. Giet de kokosmelk in de pan en breng die op temperatuur. Laat het geheel vervolgens 5 minuten pruttelen. Doe de stukken kip in de pan plus wat water als de saus te dik is. Voeg de fijngehakte koriander toe en laat het geheel sudderen tot de kip helemaal gaar is (ca 35 minuten). Serveer er een groene groente bij en rijst of chapatis. |
Home Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |