R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten



























































 
KUKU

 kippenstew, 4 à 6 p., Kenia


6 kippendijen of delen kip
50 g gedroogde soja-bonen
4 el maisolie
3/4 tl gemalen gember
2 uien, fijngehakt
2 tenen knoflook, heperst
5 tomaten, ontveld en gehakt
,1 verse groene chilipeper, zaad verwijderd en fijngehakt

2 el citroensap
300 ml kokosmelk
300 ml water
1 el versgehakte koriander
zout en versgemalen zwarte peper


bereiding


Kruid de stukken kip met de gemberpoeder en een beetje zout en peper. Terzijde zetten.
Kook de sojabonen in ruim water tot ze zacht zijn (ca 35 minuten). Laat ze uitlekken en pureer ze met een aardappelpureestamper.

Verhit op middelhoog vuur de olie in een grote pan en bak er de stukken kip in -indien nodig in verschillende partijen- tot ze egaal gebruind zijn.

Leg ze op een bord. Terzijde zetten  Bewaar het bakvet;

Bak in dezelfde pan de uien en knoflook (ca 5 minuten).
Voeg de gehakte tomaten en de chilipeper toe en ga 1 à 2 minuten door met bakken. Roer daarbij voortdurend.
Voeg de gestampte soja-bonen en het citroensap toe.

Giet de kokosmelk in de pan en breng die op temperatuur.
Laat het geheel vervolgens 5 minuten pruttelen.
 
Doe de stukken kip in de pan plus wat water als de saus te dik is.
Voeg de fijngehakte koriander toe en laat het geheel sudderen tot de kip helemaal gaar is (ca 35 minuten).

Serveer er een groene groente bij en rijst of chapatis.


info










 




naar boven
Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________