![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechtenn |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | ||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland _______________ |
KRUIDIGE KRIELTJES
4 à 6 p., Nederland ![]() 800 à 900 g krieltjes 3 el olijfolie 2 à 3 tenen knoflook, gehalveerd zout en versgemalen zwarte peper naar smaak 1 tl gedroogde tijm 1/2 tl gedroogde oregano 1/2 tl gedroogde basilicum 2 el ongezouten boter (in kleine blokjes) 2 el verse peterselie, fijngehakt Bereiding Boen de aardappeltjes, schil ze niet. Halveer eventueel groot uitgevallen krieltjes. Verwarm de oven voor (200 C). Doe de krieltjes, knoflook, zout, peper, tijm, oregano en basilicum in een ruime kom, voeg de olijfolie toe en schud de kom tot de krieltjes gelijkmatig met de kruiden et cetera en de olie bedekt zijn. Kieper de krieltjes in een ruime braadslee, spreid ze uit en plaats de braadslee in het midden van de oven. Rooster de aardappeltjes tot ze goudbruin en krokant zijn (45 à 60 minuten). Schep de krieltjes voor een gelijkmatige garing om het kwartier even om. m. Neem de braadslee uit de oven, verdeel de klontjes boter over de krieltjes en strooi er de peterselie over. Service! De kruidige krieltjes kunnen geserveerd worden. |