R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E
 
kleurrijke wereldgerechtenn



























































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

_______________
KRUIDIGE KRIELTJES
4 à 6 p., Nederland






800 à 900 g krieltjes
3 el olijfolie
2 à 3 tenen knoflook, gehalveerd
zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
1 tl gedroogde tijm
1/2 tl gedroogde oregano
1/2 tl gedroogde basilicum
2 el ongezouten boter (in kleine blokjes)
2 el verse peterselie, fijngehakt


Bereiding


Boen de aardappeltjes, schil ze niet. Halveer eventueel groot uitgevallen krieltjes.

Verwarm de oven voor (200 C).

Doe de krieltjes, knoflook, zout, peper, tijm, oregano en basilicum in een ruime kom, voeg de olijfolie toe en schud de kom tot de krieltjes gelijkmatig met de kruiden et cetera en de olie bedekt zijn.

Kieper de krieltjes in een ruime braadslee, spreid ze uit en plaats de braadslee in het midden van de oven. Rooster de aardappeltjes tot ze goudbruin en krokant zijn (45 à 60 minuten).
Schep de krieltjes voor een gelijkmatige garing om het kwartier even om. m.

Neem de braadslee uit de oven, verdeel de klontjes boter over de krieltjes en strooi er de peterselie over.

Service! De kruidige krieltjes kunnen geserveerd worden.


Info

Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________