![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
R E C E P T E N G A L E R I E
kleurrijke wereldgerechten |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | ||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________ |
aardappelbijgerecht, 4 p., Nederland 1 k kruimige, bij vookeur grote aardappels 100 g parmezaan, geraspt 50 g allesbinder 5 g zout of meer of minder naar smaak 2 el peterselie, fijngehakt zonnebloemolie voor het frituren zout optioneel: 2 à 3 tl truffelolie Bereiding Schil de aardappels. Snijd ze in plakken van 1 cm dik of 1 1/2 cm voor Vlaamse frieten. Snijd de plakken in staafjes van 1 of 1 1/2 cm in het vierkant. Dompel de frieten in een met ruim water gevulde kom. Laat ze daar 5 à 10 minuten in liggen. Giet het water met het zetmeel dat vrijgekomen is af en spoel de frieten een keer na. Droog de frieten goed in een theedoek of met keukenpapier. Doe de frieten in een kom en strooi er zout en de allesbinder over. Hussel de frieten tot ze er allen mee bedekt zijn (zie info). Verhit de frituurolie tot 140 C en bak er de frieten 5 minuten in voor. Verhoog na een half uurtje de temperatuur van de olie naar 180 C en bak er de friet goudbruin in af. De tijd kan variëren van 3 minuten tot een minuut of 5. Stop het frituren als de frieten goed op kleur zijn. Laat de frieten kort uitlekken en strooi er dan de helft van de parmezaan en de peterselie en eventueel een paar theelepels truffelolie over. Verdeel de friet over 4 borden of doe ze in een schaal en bestrooi ze met de rest van de parmezaan en de peterselie. De allesbinder onttrekt water aan de frieten waardoor er klontjes aan de buitenkant ontstaan. Dat maakt de frieten extra krokant bij het frituren. |