R E C E P T E N G A L E R I E
| kleurrijke wereldgerechten
|
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
| lunch, snack, hoofdgerecht, 4 p., Caraïben 4 kippendijen 4 drumsticks 2 tl currypoeder 1/2 tl knoflookpoeder of 1 teentje knoflook, geperst 1/2 tl versgemalen zwarte peper 1/2 tl paprika 300 ml melk olie voor het frituren 50 g bloem zout voor erbij: gemengde blaadjes sla Bereiding Strooi currypoeder, knoflookpoeder, peper, paprika en wat zout over de kipdelen en wrijf ze in het vlees. Doe de stukken kip in een kom en bedek die met clingfilm. Laat het kippenvlees in de koelkast minstens 2 uur marineren. Neem de kom uit de koelkast en giet er zoveel melk bij dat het kippenvlees ermee bedekt is. Terzijde zetten en een kwarier ongemoeid laten. Verhit de olie in een ruime pan of frituurpan. Doe de bloem op een bord. Haal de kipdelen door de bloem en frituur ze in porties goudgeel. Laat ze echter niet helemal doorgaren. Verwarm de oven voor op 180 C. Schep de gefrituurde kipdelen met een schuimspaan op een met bakpapier beklede bakplaat. Schuif als alle kipdelen gefrituurd zijn de bakplaat de oven in en stel de oventijd in op 30 minuten. Je kunt de gefrituurde en vervolgens in de oven gebakken kip zowel warm als koud serveren. naar boven
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |