R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten




































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland
______________
 KROKANTE KRUIDIGE KIP
lunch, snack, hoofdgerecht, 4 p., Caraïben

4 kippendijen
4 drumsticks
2 tl currypoeder
1/2 tl knoflookpoeder of 1 teentje knoflook, geperst
1/2 tl versgemalen zwarte peper
1/2 tl paprika
300 ml melk
olie voor het frituren
50 g bloem
zout

voor erbij:
gemengde blaadjes sla


Bereiding


Strooi currypoeder, knoflookpoeder, peper, paprika en wat zout over de kipdelen en wrijf ze in het vlees.
Doe de stukken kip in een kom en bedek die met clingfilm.
Laat het kippenvlees in de koelkast minstens 2 uur marineren.

Neem de kom uit de koelkast en giet er zoveel melk bij dat het kippenvlees ermee bedekt is. Terzijde zetten en een kwarier ongemoeid laten.

Verhit de olie in een ruime pan of frituurpan.

Doe de bloem op een bord.
Haal de kipdelen door de bloem en frituur ze in porties goudgeel. Laat ze echter niet helemal doorgaren.

Verwarm de oven voor op 180 C.

Schep de gefrituurde kipdelen met een schuimspaan op een met bakpapier beklede bakplaat.
Schuif als alle kipdelen gefrituurd zijn de bakplaat de oven in en stel de oventijd in op 30 minuten.

Je kunt de gefrituurde en vervolgens in de oven gebakken kip zowel warm als koud serveren.


Info














naar boven
Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________