R  E  C  E  P  T  E  N  G  A  L  E  R  I  E
kleurrijke wereldgerechten





































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
KROATISCHE PADDENSTOELENSOEP -
voorgerecht, 4 p., Kroatië

200 g wilde paddenstoelen
1 el olie
100 g bacon
1 middelgrote ui, fijngesneden
1 middelgrote aardappel. in kleine blokjes gesneden
1 tl zout
1 tl peper
1/2 tl marjoraam, fijngehakt
1/2 tl paprika
1/2 el bloem
5 g peterselie, fijngehakt
100 g zure room


Bereiding


Wel gedroogde paddenstoelen eerst 20 minuten in water.

Verhit de olie in een pan en sauteer er op middelhoge temperatuur de ui en de bacon in (ca 5 minuten).

Strooi er de bloem over en sauteer tot de bloem bruin kleurt.

Voeg de paprika toe en even later (1/2 minuut) wat water dat je door het mengsel roert.

Voeg de paddenstoelen, aardappel, zout, peper. marjoraam en 1 liter water toe.

Breng het geheel aan de kook en laat de soep vervolgens op lage temperatuur zachtjes koken (ca 45 minuten). Voeg water toe als er veel vloeistof verdampt.

Voeg aan het einde van de bereiding de zure room toe en peterselie toe en roer ze door de soep.


Info


In het oorspronkelijke recept wordt als kooktijd 1 1/2 uur genoemd.
Dat vinden we vandaag de dag veel te lang. Ik heb de kooktijd dan ook met de helft verminderd.

De Kroatische schrijver van dit recept houdt de wilde paddenstoelenverzamelaars voor: "Denk eraan, alle paddenstoelen zijn eetbaar, sommige echter maar één keer".




Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________