R  E  C  E  P  T  E  N  G  A  L  E  R  I  E 
 
kleurrijke wereldgerechten



























































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
  KRAB, ZALM EN GARNALENTAARTJE
voorgerecht, 4 p., Nederland





3 tomaten
1 el azijn
1 el olijfolie
200 g verse kaas
2 el bieslook, fijngeknipt
1 blikje krab, uitgelekt
100 g Hollandse garnalen
100 g ijsbergsla, in reepjes
200 g gerookte zalm, in repen van 2 cm

voor de garnering:
paprikapoeder


Bereiding

Halveer de tomaten en verwijder de zaadjes. Snijd het vruchtvlees in dunne reepjes.
Doe de tomaatreepjes, de azijn en de olijfolie in een kom en meng ze. Voeg wat zout en peper toe.

Meng in een andere kom de verse kaas, de krab, de garnalen en de bieslook. Voeg zout en peper naar smaak toe,

Vet een kookring aan de binnenzijde in met een klein beetje olijfolie. Plaats de ringvorm op het midden van een bord en schep er een kwart van het vismengsel in.
Druk het vismengsel wat aan en trek vervolgens voorzichtig de ringvorm omhoog.

Schik een deel ijsbergsla rondom het "taartje" met daarop  repen gerookte zalm en reepjes tomaat met aanhangende dressing.

Strooi een klein beetje paprikapoeder op het torentje.

Maak zo ook de andere borden op.


Info











Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________