|
R E C E P T E N G A L E R I E
kleurrijke wereldgerechten |
| ||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________ |
voorgerecht, 4 p., Nederland 3 tomaten 1 el azijn 1 el olijfolie 200 g verse kaas 2 el bieslook, fijngeknipt 1 blikje krab, uitgelekt 100 g Hollandse garnalen 100 g ijsbergsla, in reepjes 200 g gerookte zalm, in repen van 2 cm voor de garnering: paprikapoeder Bereiding Halveer de tomaten en verwijder de zaadjes. Snijd het vruchtvlees in dunne reepjes. Doe de tomaatreepjes, de azijn en de olijfolie in een kom en meng ze. Voeg wat zout en peper toe. Meng in een andere kom de verse kaas, de krab, de garnalen en de bieslook. Voeg zout en peper naar smaak toe, Vet een kookring aan de binnenzijde in met een klein beetje olijfolie. Plaats de ringvorm op het midden van een bord en schep er een kwart van het vismengsel in. Druk het vismengsel wat aan en trek vervolgens voorzichtig de ringvorm omhoog. Schik een deel ijsbergsla rondom het "taartje" met daarop repen gerookte zalm en reepjes tomaat met aanhangende dressing. Strooi een klein beetje paprikapoeder op het torentje. Maak zo ook de andere borden op. |