|
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
| zuurkoolsoep, 4 p., Hongarije 1 el plantaardige olie 500 g gerookte worst, in schijfjes 1 1/2 kop gehakte ui 1 el paprikapoeder 1 tl kummelzaad of 1/2 tl gemalen kummel 1/4 kop droge witte wijn 2 1/2 kop zuurkool, afgespoeld 1 aardappel in blokjes van ruim 1 cm 2 el tomatenpuree 7 koppen runderbouillon zout en peper Bereiding Verhit op middelhoog vuur de olie in een pan met zware bodem. Voeg de worst en de stukjes ui toe en bak ze onder voortdurend roeren 5 minuten. Voeg de paprika, de kummel en de wijn toe en bak ze, terwijl je steeds roert, 2 minuten mee zodat de smaken vrijkomen. Voeg de zuurkool, de stukjes (zoete) aardappel en de tomatenpuree toe. Voeg de bouillon toe, meng alle ingrediënten goed en breng het geheel aan de kook. Draai het vuur laag en doe het deksel op de pan. Laat de soep een uur lang zachtjes koken. Af en toe roeren. Kruid de soep met zout en peper. Doe het deksel weer op de pan en laat de soep nog 30 minuten op laag vuur staan. Schep de soep op voorverwarmde borden.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |
---|