R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten




































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
KORHELY LEVES
zuurkoolsoep, 4 p., Hongarije





1 el plantaardige olie
500 g gerookte worst, in schijfjes
1 1/2 kop gehakte ui
1 el paprikapoeder
1 tl kummelzaad of 1/2 tl gemalen kummel
1/4 kop droge witte wijn
2 1/2 kop zuurkool, afgespoeld
1 aardappel in blokjes van ruim 1 cm
2 el tomatenpuree
7 koppen runderbouillon
zout en peper


Bereiding


Verhit op middelhoog vuur de olie in een pan met zware bodem.
Voeg de worst en de stukjes ui toe en bak ze onder voortdurend roeren 5 minuten.
Voeg de paprika, de kummel en de wijn toe en bak ze, terwijl je steeds roert, 2 minuten mee zodat de smaken vrijkomen.
Voeg de zuurkool, de stukjes (zoete) aardappel en de tomatenpuree toe.
Voeg de bouillon toe, meng alle ingrediënten goed en breng het geheel aan de kook.
Draai het vuur laag en doe het deksel op de pan. Laat de soep een uur lang zachtjes koken. Af en toe roeren.
Kruid de soep met zout en peper.
Doe het deksel weer op de pan en laat de soep nog 30 minuten op laag vuur staan.
Schep de soep op voorverwarmde borden.


Info








Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________