R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten
































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
 KOREAANSE MISO-SOEP
4 p., Korea

3 1/2 kop water
3 el dejang (Koreaanse "bean curd" pasta)
1 el knoflookpasta
1/2 el dashi-granules
1/2 el gochujang (Koreaanse hete peperpasta)
1 courgette, in blokjes
1 aardappel, geschild en in blokjes
125 g verse paddenstoelen, in kwarten
1 ui, fijngesneden
350 g zachte tofu, in schijfjes
 

Bereiding


Doe water, denjang, knoflookpasta, dasji en gochujan in een grote pan en breng het mengsel aan de kook.
Voeg als het mengsel 2 minuten gekookt heeft de courgette, aardappel, paddenstoelen en ui toe en laat ze 5 à 7 minuten meekoken.
Voeg de blokjes tofu toe en laat de soep verder koken tot de tofu uitgezet is en en de groenten gaar zijn.
Proef of er nog zout toegevoegd moet worden.


Info

Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________