|
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
| Tibetaanse garam masala, Tibet 25 kruidnagels 2 kaneelstokjes, in stukken gebroken 15 groene kardamomzaden 10 zwarte kardamomzaden 60 g komijnzaad 80 g korianderzaad 5 g zwarte peperbolletjes een flinke snuf versgemalen nootmuskaat voor een kleine hoeveelheid: 5 kruidnagels 3 à 4 cm van een kaneelstokje 3 groene kardamomzaden 2 zwarte kardamomzaden 12 g komijnzaad 15 g korianderzaad 1 g zwarte peperbolletjes een snuf versgemalen nootmuskaat Bereiding Verwijder het omhulsel (de peul) van de kardamomzaden. Doe de specerijen met uitzondering van de kruidnagels, kaneel en nootmuskaat in een droge wok of koekenpan en rooster ze op middelhoog vuur tot de aroma's vrijkomen. Neem de specerijen uit de pan en laat ze afkoelen. Vijzel alle specerijen. Begin met de hardere soorten als korianderzaad, kruidnagel enzovoorts en voeg geleidelijk de minder harde specerijen toe. Maal de specerijen niet tot poeder. Het moet een korrelige mix blijven. Kopan Masala komt van het Kopan klooster in de Tibetaanse Kathmanduvalei. Het wat zoete mengsel kom je veelvuldig tegen in Tibetaanse vleesgerechten, curries en soepen (aardappelsoep). Bewaar de mix in een luchtdichte verpakking.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |
---|