R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten
















































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
KOPAN MASALA
Tibetaanse garam masala, Tibet

25 kruidnagels
2 kaneelstokjes, in stukken gebroken
15 groene kardamomzaden
10 zwarte kardamomzaden
60 g komijnzaad
80 g korianderzaad
5 g zwarte peperbolletjes
een flinke snuf versgemalen nootmuskaat

voor een kleine hoeveelheid:
5 kruidnagels
3 à 4 cm  van een kaneelstokje
3 groene kardamomzaden
2 zwarte kardamomzaden
12 g komijnzaad
15 g korianderzaad
1 g zwarte peperbolletjes
een snuf versgemalen nootmuskaat


Bereiding


Verwijder het omhulsel (de peul) van de kardamomzaden.
Doe de specerijen met uitzondering van de kruidnagels, kaneel en nootmuskaat in een droge wok of koekenpan en rooster ze op middelhoog vuur tot de aroma's vrijkomen.

Neem de specerijen uit de pan en laat ze afkoelen.

Vijzel alle specerijen. Begin met de hardere soorten als korianderzaad, kruidnagel enzovoorts en voeg geleidelijk de minder harde specerijen toe.
Maal de specerijen niet tot poeder. Het moet een korrelige mix blijven.


Info


Kopan Masala  komt van het Kopan klooster in de Tibetaanse Kathmanduvalei. Het wat zoete mengsel kom je veelvuldig tegen in Tibetaanse vleesgerechten, curries en soepen (aardappelsoep).

Bewaar de mix in een luchtdichte verpakking.

Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________