|
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
| 4 p., Hongarije 1 grote wittekool 1 tl karweizaad (kummel) 1 tl zout 1 dl witte azijn 150 g suiker 2 el olijfolie Bereiding Verwijder de buitenste bladeren van de kool. Snijd de kool in kwarten, verwijder de stukken harde kern en snijd de kwarten overdwars in smalle reepjes. Breng 2 liter water met daaraan toegevoegd het karweizaad en het zout aan de kook. Doe de koolreepjes in een kom en giet er door een zeef het hete kookwater over. Het karweizaad dat er zo uitgefilterd wordt heeft zijn taak volbracht en kun je weg doen. Laat de koolreepjes 20 minuten in het hete water rusten. Giet na die 20 minuten het gekookte water af. Doe 1 1/2 liter water in een kom en voeg er de azijn en suiker aan toe. Roer tot de suiker is opgelost. Dompel de reepjes kool onder in het suiker-azijnwater en druppel er de olijfolie over Zet de kom in de koelkast en laat er de kool gedurende 6 uur op smaak komen. Deze koolsalade wordt gewoonlijk geserveerd samen met een vlees- en een aardappelgerecht.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |
---|