R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten




































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
KOOLSALADE
4 p., Hongarije





1 grote wittekool
1 tl karweizaad (kummel)
1 tl zout
1 dl witte azijn
150 g suiker
2 el olijfolie


Bereiding


Verwijder de buitenste bladeren van de kool. Snijd de kool in kwarten, verwijder de stukken harde kern en snijd de kwarten overdwars in smalle reepjes.
 
Breng 2 liter water met daaraan toegevoegd het karweizaad en het zout aan de kook. Doe de koolreepjes in een kom en giet er door een zeef het hete  kookwater over. Het karweizaad dat er zo uitgefilterd wordt heeft zijn taak volbracht en kun je weg doen. Laat de koolreepjes 20 minuten in het hete water rusten. Giet na die 20 minuten het gekookte water af.

Doe 1 1/2 liter water in een kom en voeg er de azijn en suiker aan toe. Roer tot de suiker is opgelost. Dompel de reepjes kool onder in het suiker-azijnwater en druppel er de olijfolie over
Zet de kom in de koelkast en laat er de kool gedurende 6 uur op smaak komen.

Deze koolsalade wordt gewoonlijk geserveerd samen met een vlees- en een aardappelgerecht.


Info












Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________