R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten



























































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
KOOLRABI MET CHAMPIGNONS UIT DE OVEN
4 p., Duitsland





750 g koolrabi
250 g champignons
1 sjalotje
30 g boter
2 el gehakte peterselie
100 g geraspte belegen kaas
125 ml slagroom
2 eieren
zout en peper


Bereiding


Schil de koolrabi's  en snijd ze in plakken. Snijd de plakken in blokjes.
Kook de blokjes 15 minuten in wat licht-gezouten water.

Snipper het sjalotje en snijd de champignons in plakjes.

Verhit de helft van de boter en bak er het sjalotje en de champignons in.

Verwarm de oven voor (200 C).

Vet een ovenbestendige schaal in met de rest van de boter.
Meng de blokjes koolrabi, de champignons en de helft van de geraspte kaas.
Schep het mengsel in de ovenschaal.

Meng de rest van de kaas en de peterselie en strooi het mengsel over de blokjes koolrabi.

Klop de eieren en de room los en giet het mengsel over de blokjes koolrabi.

Verdeel de rest van de boter over de schaal.

Zet de schaal in het midden van de oven.

Stel de baktijd in op 20 minuten.


Info













naar boven

Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________