R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten



























































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
KONIJN MET WESTMALLE
hoofdgerecht, 4 p., België





1 konijn
2 stengels bleekselderij
 2 wortels
 1 ui
1 teen knoflook
 een kruidentuiltje (laurierblad  met tijm en peterseliestengels)
2 flesjes Westmalle tripel
boter
200 g gedroogde abrikozen
zout en peper


Bereiding


Srooi zout en peper over het konijn.

Verhit de boter in een pan en bak er het konijn aan alle kanten in aan.

Snijd de ui, de stengels bleekselderij en de wortel in stukjes en fruit ze in wat boter.

Voeg de groenten aan de pan met het konijn toe.
Voeg de Westmalle toe, gevolgd door de kruiden en de abrikozen.

Breng het geheel aan de kook.

Draai het vuur laag en laat het konijn met toebehoren sudderen tot het vlees gaar is ( ca 35 minuten).
 
Neem het konijn uit de pan en houd het warm in aluminiumfolie.

Laat de saus met groenten wat indikken of bind die met wat maizena.

Serveer er pasta (soort naar keuze) bij.


Info












Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________